Citiraj:
Autor jacobbb
Za ploču je više rekao da je loš odabir u odnosu na ostale komponente, nešto u stilu kao da je glupo staviti i7 na najjeftiniju moguću ploču. Što se cifre tiče - kao što rekoh, nisam nešto previše u tim vodama koliko što košta i što mogu dobiti od toga zato sam i išao prvo po principu koliko je meni prihvatljivo dati za komp ali i naveo točno što ću raditi sa kompjuterom pa da me netko ispravi ako to što hoću i što (financijski) dajem jednostavno ne ide jedno sa drugim, kako na kraju zaista jest ispalo da je premalo - idem gore.
Ali nema veze, kad sam došao do 7,5tisuća stavit ću još koju kunu gore i uzeti ovu drugu kombinaciju ako je bolja a neznatno skuplja.
@Ripper - nema potrebe za ljutnju. Nitko te ne smatra glupim čisto volim ćuti više mišljenja. Kao što rekoh - ne kupujem kilu soli već stvar za koju dajem 8 somova kuna i želim čuti više mišljenja tek toliko da sam sebe uvjerim da kupujem koliko-toliko dobru stvar a ukoliko treba nešto ispravim i dotjeram na vrijeme, ne vidim ništa loše u tome. Zato i služi forum - peace
Inače što se kućišta tiče, htio sam i ja NZXT kućište ali u ADM-u ih na žalost nemaju pa idem na "daj šta daš". Eventualno sam mislio da sam kupim to kućište na drugom mjestu pa da im donesem da ubace sve to u njega no neću stići to sve obavit u ponedjeljak a konfa mi treba prije NG.
|
Malo žešća glupost govoriti da je B85 PRO4 najjeftinija ploča. Ljudi su stavljali i7 na H81 ploče pa je računalo isto radilo kao i sa pločom od 800kn. Ista stvar i za grafičku, 740 za tvoje potrebe uvrh glave. Više se čini da ti hoće uvaliti skuplje stvari prodavanjem priča. Mogao je staviti i 100kn jeftiniju MSI verziju ako već stavlja jaču.
Stavljati Hexu 500 uz 30kn skuplji Hyper 500 s 60mj jamstva je također glupost.
I ako već nemaju NZXT kućište, onda se stavi neki fractal a ne klasa niže Zalman. Svaka čast zalmanu, ali ipak bi tu trebao ići neki fractal ako se već traži adekvatna zamjena. Također ovako skupi hladnjak ti ne treba na non K procesor. Još jedno bacanje novaca.
Pametnije bi ti bilo u prvoj konfiguraciji umjesto SSHD (ne znam uopće zašto ga uzimaš) uzeti neki običan disk i ubaciti još 8GB rama i miran si.