bok,
htio bi kupit .com domenu. provjerio dostupnost na godaddy. slobodna je. cijena je oko 18$ dvije godine. 10 godina je 140$ i to mi je prvo pitanje.
dali ja mogu kupit u potpunosti tu domenu da ne placam godisnju recimo najamninu? nisu to neki veliki novci, ali nesto sam citao pa se brinem da mi nebi jedan dan trazili neku vecu lovu da otkupim tu domenu. ne znam, nisam bas upucen, tek sam poceo istrazivat
ako se ne moze kupit u doslovnom smislu te rijeci, di bi bilo najpovoljnije? ovih par servisa sam obisao, sve je to tu negdje.. oko 18$ dvije godine..
mislim da mi ne treba hosting, jer planiram na weebly-u napravit stranicu, a oni nude besplatno hosting i sta vec je potrebno da stranica funkcionira. imam ih vec desetak i nikad problema..
sljedece pitanje je, sto mi jos treba uz tu domenu? vidim da ima raznih opcija, od hostinga, email adresa (koje isto mislim da mi nesto posebno ne trebaju), ima zastita identiteta koja mi isto ne treba. ima nesto oko tih mailova i servera sto bas i ne kuzim. meni bi bila ok i gmail adresa, ne kuzim bas cemu neke komplikacije oko nekih servera, ali ajde to ce znalci bolje znati od mene..
uglavnom ako nije problem da mi netko malo pojasni tu situaciju, bio bi zahvalan