View Single Post
Staro 27.12.2014., 16:16   #79
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Oko ovog s tipkovnicama ne bih se baš mogao složiti. Gaming tipkovnice postoje, samo opet među njima ima razlika koje su prave a koje lažne gaming tipkovnice. One koje imaju šarene WASD tipke i natpis "gaming, turbo, mega, hyper... for gamers" su jednake kao da koristiš bananu umjesto ručice joysticka, radi ali to nije to.
Pravu gaming tipkovnicu čini kvaliteta odziva i registracije pritisaka tipki. Pri tome mislim prvenstveno da tipkovnica nema kašnjenja kad se pritisne jedna tipka niti da se ne registriraju sve tipke koje se određenim redoslijedom pritisnu. Tu se jedino i osjeti razlika između kvalitetnih gaming i non-gaming i loših gaming tipkovnica.

Prave i lažne tipkovnice, daj me nemoj...

Tko god mi kaže da mu za "gaming" treba 30 programabilnih tipki i mehanički switchevi na tipkovnici, sere koliko je dug i širok. Kvaliteta odziva i registracija pristiska...wtf?! Ili si stisnuo tipku ili nisi. Ja nisam doživio delay na tipkovnici, od 90-ih do danas. Ok, imaš ghosting, ali ako uspiješ ciljano stisnuti 5 tipki na tipkovnici odjednom, bolje da si osiguraš egzistenciju kao daktilograf. Ovaj gaming je postao znanost. Čak ti ni 5 prstiju na lijevoj ruci nije dosta da stišćeš tih par potrebnih tipki. Što ti treba osim WASD, Ctrl, Shift, Alt, Space, YXCV, QERT? Ne koristiš više od 16 tipki na tipkovnici od 102 tipke, ali osjetiš da ti na non gaming tipkovnici i mišu "signal" sporije putuje do kompa preko USB priključka? Zanimljivo, internet veza nije ni najmanje bitna, tipkovnica i miš jesu...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote