Plus referentna slika iz posta 48 je iz 6 mjeseca 2013 godine.
Sve je što je bitno več je odavno rečeno, citirano, podvučeno, navedeno, dokazano, evidentirano, potkrijepljeno linkovima...
Več sam sebi dosadan od tolkog ponavljanja , pisanja i sl....
Shvatite suštinu i uvidjet čete drvo umjesto šume (podataka).
Jel trebam svaki bor ispitat i proučit iz šume striborove, kako bi znao kako bor izgleda ? Borise, Borise - crni bor1s -e !
Sve treba pojednostavniti koliko je god moguće, ali ne više od toga.
Pitam se ko je to rekao ?
@bor1s Uzeo sam uzeo 3-4 sata odmora uz film, kolače i sok.

Treba izdržat i povratit snagu od količine tvojih kvazi izjava.
Da sam na tvom mjestu pokrio bi se po glavi i napustio komentiranje ove teme da se daljnje ne blamiraš po 3 put ako misliš još spamat (pričat radi pričanja kao baba na placu jer možeš) i mudrovat (bez zrna soli u glavi - post 60 i 67)
Iz 3 razloga:
1) Ponovo ne čitaš cjeli sadržaj posta, nego samo moju bombastičnu izjavu u postu 55 što te bode u oči
Citiraj:
Autor bor1s
...malo me bocnula ova tvoja gore teza da je optika bolja od lasera
|
Pročitaj po prvi puta od početka do kraja post 61 možda naučiš nešto.
2) komentiraš ono što ne razumiješ, što nisi proučio do kraja , govoriš mi da pročavam cijelu šumu drveča (podataka)
Prije prvog tvog javljnja u temu i posta mogao si vidjeti i pročitati svih 6 linkova kroz postove što sam dao, samo 1 od 6 linkova je star a i točan
Citiraj:
Autor bor1s
...ovi linkovi su dosta stari
|
opet krivo, jedan link iz 2007 godine, al još uvijek točan i preciznan i u skladu sa ostalim linkovima
Citiraj:
Autor bor1s
pratio sam neke od njih još prije nekoliko godina
|
Koji su to oni, gdje se nalaze, pokaži, rekla- kazala ?!
Mogao si i drugi puta vidjet iste linkove, svih 6 ali ovaj put na istom mjestu u postu 61 klikom na spoiler gumb
Da si pročitao u postu 61 na samom dnu tekst ispod slike nebi ovako nekulturno spamao i trolao temu.
3) djeliš znanje kojeg nemaš i pametuješ na istoj osnovi
Citiraj:
Autor bor1s
Nema neke velike razlike između kvalitetnog laser sensora i optičkog.
|
Ima itekako, zavisi o namjeni i radu s istim.
Pogledaj gore u ovom postu karakteristike pojedinih senzora.
U igranju Solitaire-a slažem se nema.
@ DANCI dobro zboriš za bežićni miš al si i ti zapeo za famozni besmisleni test.
@ Mario 92 tekst i i slika je na mjestu kao informacija i orijentir. Ali slika kao test koji če drugi uspoređivat i stavljat svoje slične te kritizirat, opet je varijacija testa povlačenje horizontalo vertikalno mišem prihvatio ti to ili ne. Opet dolazimo na iste stvari... do nesavršenosti,nasumičnosti i neponovljivosti pokreta ljudske ruke. I besmislenosti istog...
@ ostali što komentirate i stavljate svoje/ tuđe pokrete - poteze u Paintu / Photoshopu generalno to nije loše za znat, vidjet, shvati i uočit na svojim miševima
Ali što se teme tiče .... mislim da je slika i njihovih komentara nepotrebno stavljat...
Masa ljudi to nije shvatila !
Četvero forumaša je več od 34. posta nadalje govorilo istu stvar!
Citiraj:
Autor Prki
Post 34... Ja i dalje tvrdim da se miševi ne mogu ovako testirati
|
Citiraj:
Autor 1v@n
Post 35...Naravno da ne može. Zato mi je i čudno zašto se toliko ekipe upecalo.
|
Citiraj:
Autor Sinac
Post 38 Shvati da je u pitanju više faktora koji određuju kako će se očitavati pomak miša
|
Najvažniji Quote među njima
Citiraj:
Autor Forace
Post 39...nemamo laboratorijske uvjete da to možemo provjerit
|
Kako češ testirat pokret ruke koji je uvijek nasumičan i neponovljiv, nuesporediv, nemjerljiv (odokativno ne priznam) sa ostalima jer njime testiraš preciznos pokreta svoje ruke a ne miša. Čak i da koristimo pomagalo- ravnalo, kutnik. Da se rade nekakve linije za usporedbu miša kojega bi naslonili da klizili po njima,da li je savršeno ravan sa boka ? Dal bi pokreti bili savršeni i jednaki svaki puta ?
Ne mislim se borit protiv budučih takvih kao boris vjetrenjača koje ne čitaju, ne razumiju i pametuju.
Hvala Bogu, velika večina forumaša je korektna i pita ako nezna, ako i ko što provali ne drže se toga kao pijan plota.
Hočete li vjerovat meni, navedenim linkovim da ili ne, nikada ili nakon određenog vremena meni je svejedno.
Podjelio sam s vama ono što sam pročitao i shvatio.
Ovo je moj zadnji post u ovoj temi, miševima opčenito, i u budučim LASER VS / + - OPTICAL diskusijama.
Ko voli nek izvoli , nek se šeče u kurg po šumi i njezinim labirintima.
Izlazim iz mraka šume i nailazim na danje svjetlo, srest ćemo se opet na nekom drugom putu (forumskim temama).
Do klikanja.

-->
@mario1 & Forace
Osjetio bi razliku kad bi prešao s Logitech MX Performance na G400S.
Taj miš je zmaj nema dvojbe.
Iz 3 razloga:
1) Bolji grip ruke (za tu namjenu) - upravljivost samog miša (zenemari na tren O & L senzore) prilikom pokreta
2) Precizniji OPTIČKI senzor od LASERSKOG
3) Žica je žica, kod nje nema kašnjenja signala kao kod bežićnih miševa
MX Performance meni je drag komad hardvera. Dobro mi stoji u ruci, bežičan je, ima dodatne gumbe koji se mogu iskoristiti u igrama, svakodnevnom radu u windowsima i ostalim programima. Očitava SVE podloge... staklo, tkaninu, A4 papir, kauč, drveni stol, you name it. To je prednost snaga i moč LASERA
ALI budimo iskreni MX Performance za vrhunsku preciznost i specifičan rad Photoshopu i ostalim grafičkim programima jednostavno nije dobar.
Kad bi oba miša G400S i MX Performance imala isti (čip , laserski ili optički) senzor, G400S bi opet bio bolji jer ima bolji grip ruke (za tu namjenu) - upravljivost miša prilikom pomaka (znamearimo O & L senzor). Moj stari MX510 ima bolju upravljivost miša prilikom pokreta od Logitech MX Performance-a. Kako nebi G400S (ima praktički isto kučište kao i MX510 + G400S ima najnovi senzor) bio bolji od MX Performance-a ! Vidi se iz aviona.
LASERSKI miš preciznije očitava podlogu i njene teksture.
OPTIČKI miš preciznije očitava pomak samog miša po podlozi.
Da li miš prilikom rada stoji na mjestu i skuplja prašinu na podlozi ili se pomiče po istoj ?
iz linka Dokaz 1, tema iz 2 mjeseca 2011 godine.., post 55
http://www.overclock.net/t/951894/th...ul-mouse-guide
Laser vs Optical
In almost every mouse review I've read, the writer makes the automatic assumption that laser mice must be better than optical. I imagine it's down to the perceived firepower of each word. No one ever destroyed an Imperial Cruiser with an LED gun.
The performance benchmarks show that todays batch of laser mice can't keep up with the finely tuned optical ones. They do have slightly higher resolution, but not enough to make up for their poor performance at speed.
također iz istog linka
Što se tiče DPI-a kod LASERSKIH miševa
DPI/CPI refers to dots per inches or counts per inches. It refers to the sensitivity of your mouse. However a very common misunderstanding about it is that DPI/CPI is a benchmark for how accurate your mouse is.This is wrong! DPI/CPI is just the distance your mouse cursor moves in relation to the distance your mouse moves in real life. So for example, a mouse with higher sensitivity moves 3 pixels/cm whereas a mouse with lower sensitivity moves 1 pixel/cm, BUT they both have the same accuracy. Many gaming companies take advantage of this misunderstanding and often boast about their high DPI/CPI mice when they are actually overpriced garbage. Some gaming companies even use interpolaration (using software to trick the sensor) to increase the DPI/CPI further even at the expense of the mouse's performance. DO NOT BELIEVE their marketing and fall for their traps. DPI/CPI HAS GOT NOTHING TO DO WITH ACCURACY OF YOUR MOUSE. A good example is the microsoft intellimouse 3.0, a very popular choice among professional gamers, it only has 400 dpi but its a very good mouse nevertheless.
Što tu piše! Kako rade i koje su karakteristike pojedinih senzora u miševima ?
When it comes to the sensor being able to track well on a surface, there are differences between the two, but one is not strictly better than the other.
Laser sensors track better on some surfaces (like glass) while optical sensors track better on others (typically, cloth mousepads). Where the
laser sensors lose out to the optical sensors is when it comes to accuracy and reliability. While the newer laser sensors manage to avoid prediction, the popular Avago laser sensors (9500, 9800) found in many modern mice all suffer from acceleration issues. Furthermore, while these sensor have a very high malfunction speed, their
maximum perfect tracking speed is actually lower than that of the typical optical sensor. Another frequently used laser sensor, the Philips twin eye sensor, uses a different method to register mouse-movement. It actually does not have any acceleration issues, but introduces a problem when lifting the mouse, commonly referred to as a z-axis problem. The cursor moves when the mouse is lifted, which creates a problem for people who lift the mouse frequently with the intention of having the sensor stop its tracking.[/SPOILER]
Zašto se se iste stvari, karakteristike i liste samo OPTIČKIH miševa ponavljaju u svakom od ovih 6 linkova ?
Plus referentna slika iz posta 48 je iz 6 mjeseca 2013 godine.
Sve je što je bitno več je odavno rečeno, citirano, podvučeno, navedeno, dokazano, evidentirano, potkrijepljeno linkovima...
Več sam sebi dosadan od tolkog ponavljanja , pisanja i sl....
Shvatite suštinu i uvidjet čete drvo umjesto šume (podataka).
Jel trebam svaki bor ispitat i proučit iz šume striborove, kako bi znao kako bor izgleda ? Borise, Borise - crni bor1s -e !
Sve treba pojednostavniti koliko je god moguće, ali ne više od toga.
Pitam se ko je to rekao ?
@bor1s Uzeo sam uzeo 3-4 sata odmora uz film, kolače i sok.

Treba izdržat i povratit snagu od količine tvojih kvazi izjava.
Da sam na tvom mjestu pokrio bi se po glavi i napustio komentiranje ove teme da se daljnje ne blamiraš po 3 put ako misliš još spamat (pričat radi pričanja kao baba na placu jer možeš) i mudrovat (bez zrna soli u glavi - post 60 i 67)
Iz 3 razloga:
1) Ponovo ne čitaš cjeli sadržaj posta, nego samo moju bombastičnu izjavu u postu 55 što te bode u oči
Citiraj:
Autor bor1s
...malo me bocnula ova tvoja gore teza da je optika bolja od lasera
|
Pročitaj po prvi puta od početka do kraja post 61 možda naučiš nešto.
2) komentiraš ono što ne razumiješ, što nisi proučio do kraja , govoriš mi da pročavam cijelu šumu drveča (podataka)
Prije prvog tvog javljnja u temu i posta mogao si vidjeti i pročitati svih 6 linkova kroz postove što sam dao, samo 1 od 6 linkova je star a i točan
Citiraj:
Autor bor1s
...ovi linkovi su dosta stari
|
opet krivo, jedan link iz 2007 godine, al još uvijek točan i preciznan i u skladu sa ostalim linkovima
Citiraj:
Autor bor1s
pratio sam neke od njih još prije nekoliko godina
|
Koji su to oni, gdje se nalaze, pokaži, rekla- kazala ?!
Mogao si i drugi puta vidjet iste linkove, svih 6 ali ovaj put na istom mjestu u postu 61 klikom na spoiler gumb
Da si pročitao u postu 61 na samom dnu tekst ispod slike nebi ovako nekulturno spamao i trolao temu.
3) djeliš znanje kojeg nemaš i pametuješ na istoj osnovi
Citiraj:
Autor bor1s
Nema neke velike razlike između kvalitetnog laser sensora i optičkog.
|
Ima itekako, zavisi o namjeni i radu s istim.
Pogledaj gore u ovom postu karakteristike pojedinih senzora.
U igranju Solitaire-a slažem se nema.
@ DANCI dobro zboriš za bežićni miš al si i ti zapeo za famozni besmisleni test.
@ Mario 92 tekst i i slika je na mjestu kao informacija i orijentir. Ali slika kao test koji če drugi uspoređivat i stavljat svoje slične te kritizirat, opet je varijacija testa povlačenje horizontalo vertikalno mišem prihvatio ti to ili ne. Opet dolazimo na iste stvari... do nesavršenosti,nasumičnosti i neponovljivosti pokreta ljudske ruke. I besmislenosti istog...
@ ostali što komentirate i stavljate svoje/ tuđe pokrete - poteze u Paintu / Photoshopu generalno to nije loše za znat, vidjet, shvati i uočit na svojim miševima
Ali što se teme tiče .... mislim da je slika i njihovih komentara nepotrebno stavljat...
Masa ljudi to nije shvatila !
Četvero forumaša je več od 34. posta nadalje govorilo istu stvar!
Citiraj:
Autor Prki
Post 34... Ja i dalje tvrdim da se miševi ne mogu ovako testirati
|
Citiraj:
Autor 1v@n
Post 35...Naravno da ne može. Zato mi je i čudno zašto se toliko ekipe upecalo.
|
Citiraj:
Autor Sinac
Post 38 Shvati da je u pitanju više faktora koji određuju kako će se očitavati pomak miša
|
Najvažniji Quote među njima
Citiraj:
Autor Forace
Post 39...nemamo laboratorijske uvjete da to možemo provjerit
|
Kako češ testirat pokret ruke koji je uvijek nasumičan i neponovljiv, nuesporediv, nemjerljiv (odokativno ne priznam) sa ostalima jer njime testiraš preciznos pokreta svoje ruke a ne miša. Čak i da koristimo pomagalo- ravnalo, kutnik. Da se rade nekakve linije za usporedbu miša kojega bi naslonili da klizili po njima,da li je savršeno ravan sa boka ? Dal bi pokreti bili savršeni i jednaki svaki puta ?
Ne mislim se borit protiv budučih takvih kao boris vjetrenjača koje ne čitaju, ne razumiju i pametuju.
Hvala Bogu, velika večina forumaša je korektna i pita ako nezna, ako i ko što provali ne drže se toga kao pijan plota.
Hočete li vjerovat meni, navedenim linkovim da ili ne, nikada ili nakon određenog vremena meni je svejedno.
Podjelio sam s vama ono što sam pročitao i shvatio.
Ovo je moj zadnji post u ovoj temi, miševima opčenito, i u budučim LASER VS / + - OPTICAL diskusijama.
Ko voli nek izvoli , nek se šeče u kurg po šumi i njezinim labirintima.
Izlazim iz mraka šume i nailazim na danje svjetlo, srest ćemo se opet na nekom drugom putu (forumskim temama).
Do klikanja.