View Single Post
Staro 26.12.2014., 20:24   #5141
betlmaster
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor MesS Pregled postova
Pa ono... sve me zanima.
Da li je zbilja ono što govore u recenzijama :
Možeš i ti svoju dat
Isprika, ove dane oko Božića nisam baš imal vremena za pisanje recenzije pa evo sad bar nešto ako ti nije već kasno. Za početak pogledaj moj post #4763 od 8.10.2014. iz ove teme kad sam mob imal tek nekih 2 tjedna. E, sad ga imam već 3 mjeseca, dakle, dojmovi i početna zaljubljenost (a opravdavanje znatnog troška samome sebi) su se slegli - i dalje sam prezadovoljan. Mislim da mi jje ovo best buy kupnja ikad, računajući i bicikle, aute, računallne komponente i sve ostalo vrijednije od 500 kn kaj sam ikad kupil. OPO stvarno vrijedi te love i nećeš pogriješiti ako ga odlučiš kupiti. Pred 10-ak dana sam imal i 3 pozivnice, ali su sad već istekle. Vjerujem da ih sad više nije takav problem nabaviti. U 9. mjesecu su na Njušci išle po 300-ak kn.
Model koji imam je 64 GB Sandstone Black jer sam za njega imal pozivnicu. Inače bi možda uzel jeftiniju 16 GB verziju, ali mi je drago da nisam jer mi je sad cca 30-ak GB u prosjeku popunjeno. Da ne bi sve bilo med i mlijeko, evo nekih nesavršenosti (ili mana): nema slot za micro SD karticu - s 64 GB nije da mi još treba, ali ne bi bilo loše da se nađe za neko buduće vrijeme; baterija nije izmmijenjiva - sad ga punim (uz normalno korištenje bez igranja) svaku drugu noć, ali kad dođe vrijeme za promjenu baterije, nadam se da će se naći kakav edukativni video za otvaranje i zamjenu baterije bez trajnog oštećivanja mobitela; ekran je ok, full hd i nije loš, ali ipak nije vrhunski kao npr. Samsungov super amoled i sl.; kamera (stražnja 13 MPx, prednja 5 MPx) je solidna, ali opet neke Lumie, Sony, iPhone, itd. snimaju bolje fotke, pogotovo u mračnijim uvjetima - mani ipak najbolji fotić na mobitelima dosad; ova "sandstone" pozadina mobitela je fora, ali se meni već poprilično zgulila - to mi osobno nije baš bitno, ali eto - uz napomenu da ga ja furam po džepovima bez ikakve zaštite - ne volim biti rob mobitelima i paziti ih i maziti - šogor svojeg fura u nekoj plišanoj (valjda?) futroli i, iako je stariji nekih mjesec dana, u tip-top stanju je tak da to ovisi o vlasniku. Prije toga sam dugo imal 4" ekran, kad sam ovog izvadil iz kutije, pomislil sam "kaj je ovo, to je ogromno" (5,5,"). Međutim, nakon dan-dva, ne bi se više vratil na staro. Sad mi ovi 4" mobiteli izgledaju ko dječje igračke kraj njega i ne znam kak sam na njima mogel nekaj pročitat ili napisat bez napora. Ipak, treba napomenuti da nije baš za korištenje jednom rukom, za to je 4" bio super. Možda za veću mušku ruku nije problem, moja je neka prosječna (visina 180, ako to nekaj znači za usporedbu?). Problem može biti ako se nekaj pokvari jer ću garanciju iz Kine teško ostvariti. To je nekome velika stavka pa eto odvagni koliko ti je bitno i je li ti možda bolje kupiti nekaj kod nas s urednom garancijom, računom i sl. Nekoliko puta me se znal bez nekog posebnog razloga resetirati, ali to je potpuno prestalo prebacivanjem s Dalvika na ART. To je očito nekaj softverski bilo, otkak je na ART-u (cca mjesec dana) apsulutno bez greške, med i mlijeko
Eto, neke negativne strane koje sam uočil sam ti napisal. Pozitivne si sigurno već pročital u svim ostalim recenzijama pa ih neću ponavljati. Što se mene tiče, a i svih ostalih koje poznam, a imaju ga, svi smo prezadovoljni. Neki top modeli jesu za nijansu bolji u pojedinim segmentima, ali su i duplo skuplji od njega. "Bang for buck" je vrhunski. Topla preporuka od mene.