Ima rezona za dosta toga, ali opet ja polazim logikom da nova verzija treba da donese unapredjenje, a ne losiji oc, vise grejanja, manje tehnologija itd. BIOS za sve te ploce je razlicit, sto ce reci, ne mozes da flesujes bios na plocu revizije 1 na plocu revizije 2, jer su totalno drugacije. Ali opet zamisli skinu ti Dual BIOS sa zadnje revizije (to su uradili na nekoliko modela) ti flesnes BIOS sa prve revizije i upucas plocu, ne moze da se vrati na prvi bios jer nama Dual BIOS, nema nazad nego pravac servis. Ti kao kupac tu nista nisi kriv, kriv je prodavac.
Jos jednom slika je jako jasna, pokusavaju da sto vise zarade. 2 dolara moze napraviti razliku, na 1 000 000 ploca, nije malo.
Medjutim ja vise ni prodavca ne mogu da krivim za neznanje, jer ljudi u ducanima znaju da imaju preko 1000 artikala i ne mogu sve da znaju.
Ono sto me sad totalno ubjedilo je da se radi o prijevari jeste i to da bas to neznanje prodavca koriste na jos jedan zli nacin, i to sad sirom sveta ljudi pocinju da osudjuju. Svi se slazemo ako pogledamo plocu ispod koja nosi isti naziv, da se radi o totalno drugacijoj ploci sa istim imenom, razlicite revizije.
Sad se postavlja pitanje ako je razlicita ploca zar ne bi trebao da bude i razlicit BAR kod, hmmm e to je podatak koji sam sad nasao, znaci oni cak ni BAR kod ne mjenjaju, tj. prodaju plocu kao istu i kao da se na njoj nista nije promjenilo. BAR kod svih revizija mora, ali mora da je drugaciji, to rade svi proizvodjaci, ali ne i Gigabyte. E sad postavlja se pitanje da li jedan dijo krivice treba da snosi i prodavac, ako i ovaj "cheting" dijo priče je prisutan.