Tema: napajanja
View Single Post
Staro 12.03.2002., 20:55   #27
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by choby
koliko sam gledao malo po netu, iskustva govore da nije ventilator sam po sebi onaj koji buči (može se probat priključit ga 'na suho', nijedan nije ne znam koliko bučan), već vibracije koje se prenose na kućište. treba ić u tom smjeru...
Ima i bucnih ventilatora, imam cetiri takva doma, vise nisu u compu, vec na polici: dva 4cm, jedan 8cm Sunnon i jedan 12cm. Problem s njima je sto imaju zaista velike motore i brzine koje postizu stvaraju buku, plus buka brzine zraka preko ipak neaerodinamicnog ventilatora i blize okoline ispred i iza ventilatora.

Kod napajanja nije problem samo u ventilatorima, vec i u elektronici napajanja. Probao sam jedno JNC 400W koje je imalo izuzetno bucnu elektroniku, toliko je bilo bucno da je cak nadglasalo i 8cm Sunnona. Ventilator na tom napajanju bio je 8cm vulgaris koji se nije vrtio velikom brzinom i sam za sebe nije tvarao buku. Kako znam? Imam i jedan tocno takav u kucistu, iz isto takvog JNC 400W koje je ostalo spaljeno nakon strujnog udara (pri tom je nastradala i ploca i memorija i graficka i PCI u kojem je bla graficka). Zato volim Enermax, samo napajanje ima zastitu od strujnog udara i kratkog spoja, i to tako da se iskljuci bez da ista propusti kroz sebe, pri tome i ono ostane zivo(nadam se).

Vibracije? Da, imaju i one svog utjecaja, ali to ovisi i o kucistu samom. E sad, koja kucista stvaraju vecu buku, ona mekana i lagana ili ona teska i cvrsta?
gpremec je offline   Reply With Quote