Citiraj:
Autor sistem_4/7
Pozdrav,
Pitanje - koji procesor na GA-MA770-DS3?
Trenutno je na ploci Athlon 64 x2 4200+ @2.2, kupljen polovan, jer sam prethodno nestrucnim rukovanjem iskrivio pinove na Athlonu 5000+. Sada se svako malo cuje da ''zahuci'' cooler, a kada pokrenem nesto zahtjevnije (igru, ili 1080p video) onda se i ugasi. Temperatura oba corea je 70C. Mislim da je u pitanju procesor, ispravite me ako grijesim.
Ploca je: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=2722#ov
Koji procesor uzeti? Ganjao bi iskljucivo box verziju, ili zaseban cooler (koji?).
Pik pretraga pokazuje ovo, s tim sto su ovi prvi na listi oznaceni kao AM2, a ustvari su FM2 (?).
Mozda nesto ovako ili ovako, plus novi cooler?
Ponuda je sa pik.ba, jer u prodavnicama nema ovih starih serija.
Hvala i LP
|
Matična ti službeno podržava do phenoma 2 x4 970 koji je AM3 procesor.Mislim da bi ti za tu ploču sweetspot bio athlon 2 x4 6xx serije ili phenom 2 x4 945/955, jer nisam siguran koja je regulacija na ploči: 4+1 ili 3+1,uglavnom taj 4400+ Brisbane ili taj 9850 koji je am2+ procesor ne gledaj kad imaš gotovo sve AM3 procesore koji ti mogu stati na matičnu. Sad opet je pitanje koliki ti je budžet i misliš li overklokati?
edit: FM2 je AMD-ova novija platforma tak da su ti samo nazivi socketa slični-AM2 i FM2,ali nemaju nikakve poveznice.Znači tebe bi trebali zanimati AM3 procevi jer si tako možeš kompu produžiti vijek bez da još nešto mijenjaš.