Mislim da tvoj test da se prođe po x ili po y osi sa mišem uz pomoč ravnala, kutnika ili nečeg trečeg nema smisla. Želio si provjeriti da li se dobije jedna linija sa nebrojenim povlačenjem miša po istoj osi. Za to bi miš trebao biti pričvršćen na klizač/vodilicu koja ide savršeno ravno po istoj osi . Plus 3 stvari sto je Sinac naveo ...
Citiraj:
Autor Sinac
Shvati da je u pitanju više faktora koji određuju kako će se očitavati pomak miša:
1. tehnologija kojom je miš napravljen (optički ili laserski)
2. vrsta senzora (mislim na proizvođača, postoje više i manje kvalitetni senzori)
3. vrsta podloge
Pogledaj sliku kako radi očitavanje podloge:
http://images.amazon.com/images/G/01...tech_graph.jpg
|
Pointer na miševima zna (za)titrat ako koje zrnce prašine i sl dođe ispod njega na senzor . To se lako ispuše...
Ono što si rekao da ti je Logitech performance MX nije precizan , primjetio sam na svojem prije 10 dana.
Ako na tren zanemarimo tvoj test i za njega potrebne laboratorijske uvjete, te pretpostavimo da problem nije do gore 3 navedena faktora.
Ostaje još:
4. dizajn miša (kako "leži" u ruci)
5. nesavršenost pokreta ruke
Ne možeš dobiti savršeno poklapanje ali možeš isprobat kako ti se miš ponaša u Real Life situacijama...
Probaj samo povuči nekoliko horizontalnih ili vertikalnih linija.
Imam kolku-tolku dosljednost pokreta, al iz aviona su vidljive lose linije predzanje slike upravo Performance MX-a.
Sumnjam na uzročno-posljedičnu vezu razloga br 4. na br. 5