View Single Post
Staro 24.12.2014., 14:21   #856
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Iskon ima u planu do 2015. sve centrale prebaciti na vdsl.
Pa ako potpišeš ugovor s operaterom, 2g moraš biti na njemu.
Saznaj kojoj centrali pripadaš, pošalji mail Iskonu (kao ja recimo), Poštovani, kada će centrala Kozala, Rijeka preći na VDSL i dobiti ćeš odgovor tipa; centrala Kozala će preći unutar sljedeća dva mjeseca a cilj nam je pokriti cijelu narančastu zonu do kraja 2015.

Ja imam neobičan problem koji se javlja oko 17-18h, da se router (sx763) resetira, Noise margin skoči na 28/21db, max. propusnost na 6-7mbps a profil se onda namjesti na 6 (ugovor je na 8mbps).

Veza za minutu pukne, router se opet resetira i ako za par minuta se veza i popravi, profil ostane smanjen (moram router ja resetirati da mi dođe do normalnog stanja)

Inače imam sasvim solidnu liniju i ovo se počelo dešavati zadnjih par tjedana.

Velebna Iskonova podrška mi je najprije rekla da ćemo vas nazvati pa su me i rekli "ukucajte we we we. spedtest" ja sam odmah njega zaustavio, rekao što se događa jer vidim u postavkama routera i pitam ga zašto a onda on meni "onda promijenite dsl kabel, znate to vam je onaj žuti".

Skoro sam ga nazvao kretenom, kakve veze ima moj kabel do računala s Noise marginom i profilom te kvalitetom parice. Onda mi je rekao, a čujte, možda vam je nešto na centrali i "neka pratim pa opet nazovem".