View Single Post
Staro 23.12.2014., 22:20   #4489
Kublach
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Mene samo zanima da li je itko od ove ekipa koja ima 100/100 u lanu ikad mjerila stvarnu brzinu u tom istom lanu između dva pc.a, sa i bez 100 mbitnog switcha . Mislim odvano sam u lanu na gigavitnoj mrezi sa određenim razlozima pa ono ... čisto me zanima sa kojim brojevima tu baratamo?
Dosta zanimljiv topic

direktno bez switcha 94 mbps... File je bio veličine 68GB
jedna kartica Gigabit ethernet druga kartica Fast ethernet...
ETH CAT6

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
...
Citiraj:
Autor DiafraMamadou Pregled postova
...
Dopustite da vam magistar računarstva pojasni...

Na svakom linku, bio on fiber, twisted pair ili coax dolazi do gubitaka... Ipak budimo realni, na fiberu se ne gubi gotovo ništa... ALI... se gubi na mrežnoj opremi pri prebacivanju sa fibera na ethernet portove. Ne možete očekivati da na fast ethernet kartici mjerite 100 čak ni između dva računala što sam imao priliku koristiti. Zašto? Ajmo laički reći... Na fići na kilometar-satu piše 140km/h... On 140km/h može samo niz liticu dok pada...
Ukratko, da bi ti mjerio 100/100 na toj FTTx usluzi koju očito imaš trebaš imati na obje strane (DSLAM/modem) konverter koji podržava VIŠE od 100/100...

Ukratko... Ono što se slažem sa DiafraMamadou je da tko ima DSL uslugu na bakru pogleda Broadband speed i napravi speedtest. Ta osoba će se uvjeriti u to da postoji nešto što se zove overhead i da se pušta veća brzina na DSLu kako bi osoba mjerila svoju brzinu koju i plaća... Konkretno... U slučaju Tcoma (a vjerujem i svih drugih operatera) radi se o 15% brzine.

Tako onaj tko plaća samo internet 10 mbps (napominjem SAMO - dakle bez VoIPa i bez IPTVa) će pod Broadband speed imati 11,5 mbps a mjeriti će točno 10mbps...

No, rasprava se rasplamsala oko FTTx usluge pa ćemo se držati toga...

Kublach logged out...

Zadnje izmijenjeno od: tor. 24.12.2014. u 07:46.
Kublach je offline   Reply With Quote