View Single Post
Staro 23.12.2014., 13:31   #4485
DiafraMamadou
Registered User

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Nikakve postotke ti nisi do sada spomenuo. Ajde neki quote od prije gdje to pise. Imas 4 posta, lako ces nac ako si napisao. Jedino sto si napisao je proporcionalno. Cini mi se da neznas ni sto to znaci.

Sad je pad brzine proporcionalan brzini na linku? Majko bozja.

Ajde da se fino ne svadjamo vise, daj mi potrkijepi ove izjave nekom formulom, necim tehnicki potkovanim odakle izvlacis ove stvari jer ovo vise nema veze s vezom. Ja cu navest sto si izjavio a nema veze s nicim i nicim se nemoze objasnit, ti me razuvjeri.

1. Brzina od 100mbs je garantirana NA MODEMU. Lik mjeri 94mbps, ti pricas da je to radi pada u bakru, kasnije dodas bakar+overhead, pa onda bakar+overhead+ (jos mnogo toga). Znaci on toliko gubi u lokalnoj mrezi na par metara kabela

2. Gubljenje je proporcionalno brzini na linku pa prema tome uspoređivanje gubitaka na 100 Mbps i na 24 Mbps je u najmanju ruku nepromišljeno

3. Pad brzine je proporcionalan brzini na linku.

Eto daj nesto u vezi ove 3 stavke, nekakvu formulu nesto.
postotak je recimo u oba linka o overheadu koja sam zalijepio
takodjer, mozda ga nisam naveo rjecju postotak, ali ako je nesto proporcionalno, podrazumjeva se da se odnos proporcionalnih elemenata moze izraziti postotkom.

1. čitaj s razumjevanjem. nisam rekao da je isključivo zbog bakra niti u jednom trenutku. niti sam rekao da je samo zbog bakra i overheada. dodavao sam primjere zbog čega sve brzina na modemu ne može biti ista kao na računalu. Najbitniji razlozi su dug/los/ostecen/pritisnut itd. mrezni kabel i overhead. naravno da tu postoji jos hrpa stvari koja moze utjecati na brzinu, kao sto su routeri, switchevi, hub-ovi, mrezna na racunalu, pa i sami modem. greske na tim uredjajima, bile na hardwareu, softwareu ili losoj konfiguraciji uglavnom ce izazvati padove vece od par Mbps, ali samo postojanje tih elemenata i prolazak paketa kroz sve elemente i čvorove izaziva određeni pad brzine. formulu za tako nešto mi se stvarno neda tražiti.

2., 3. - Jedna od važnih ovisnosti među veličinama je proporcionalnost. Veličina y i x su proporcionalne (razmjerne) ako za njih vrijedi formula y=a•x (a>0)

y-pad brzine
x-brzina na linku
a-npr 10% gubitka zbog overheada ili bilo čega drugog

x=20 Mbps
a=0.1
y=?
y=20x0.1
y=2 Mbps
DiafraMamadou je offline   Reply With Quote