Citiraj:
Autor ravkan
Ok, znaci ja sam svog fx-a drzo 4.6 sa Coolermaster hyper 212 i nije mi prelazio preko 55 stupnjeva sto god da sam radio (Osim u prime i OCCT tamo je temp bila veca ali sam mogo vrtit 10-15 min full gas bez crasha. A svi znamo da takav load PC nikada nece imat. ), prije nego sam uzeo h100i cisto radi look i eto zuljale me pare i zelio sam vodeno isprobat. Samo me zanima kakvo je to jako skupo hladenje? Cooler sam uzeo ovdje preko trznice za 130kn,a novi je cca 200kn?
Ovo drugo da taj clock nebi bio tak stabilan da ploca ima tu faznu regulaciju je istina. Ali vec ima i dobrih amd plocica na kojim se amd clocka cisto fino, i Sam Fisher ima jednu od takvih.
Asus m5a97 + 8320 + coolermaster = cca 2000kn ?
|
u moj budžet se uklapala jedino điđa ds3p ili lošije asrock pro/extreme 3 ako se ne varam, e sad budući da mi je single core jako bitan, da bi postigao otprilike slične rezultate trebao bi fx-a clocknuti na skoro 5 Ghz a tu su zračnjaci već upitni, a koliko je to moguće na 970 chipset pločama sa coolerima od 200 kn

, možemo vrlo lako pretpostaviti....
a kad se dotičeš cijena 4460 radi savršeno na H81 ploči od 330kn.... ne brine me vrm, ne brine me regulacija, ne brine me pregrijavanje chipseta ni da li je adekvatno hlađen i sl....