View Single Post
Staro 23.12.2014., 10:42   #303
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
evo da napišem riječ-dvije od novoj Luma Cameri 5 koju će dobit (su dobile) 830, 930, 1520 u sklopu Denim nadogradnje...

- Nova Lumia Camera se pali instantno, dovoljan je samo "klik" tipke za okidanje i kamera odmah radi.

- Lumia Camera ostaje upaljena ako se iziđe na "back" tipku (mora se ugasiti preko task mennagera - ovo nije nikakav problem, samo navodim).

- Kvaliteta slika je bolja nego na Cyan. Doduše ovo je vjerojatno do FW nadogradnje, a ne do same aplikacije.

- Lumia Camera sada ima 2 moda: slike i video. "Smart Capture" je izbačen i zamijenjen Lumia Moments aplikacijom (koja pravi "Smart Capture" iz snimljenih videa).

- "Long press" tipke fotoaparata po defaultu pokreće snimanje videa, u opcijama se može prebaciti da snima burst slika ili isključiti.

- Lumia 930/1520 može snimati video u 2160p (aka 4K UHD) rezi, kasnije se isti može otvoriti u Lumia Moments i izrezati najbolji frame.

- "Living Images" su i dalje tu, po defaultu su ugašene, kao i "Dolby Digital Plus 5.1".

- "Rich Capture" (auto HDR, Dynamic Flash and Dynamic Exposure) radi odlično. Često sam izabere najbolju verziju slike, tako da ga nije potrebno naknadno korigirati.

- Svaki put kad ugasim Lumia Camera, pri sljedećem paljenju camere "Rich Capture" je ugašen i moram ga ponovo upaliti. Ne znam je li to bug ili su namjerno tako napravili, ako jesu, onda je malo bez veze. Puno bi bilo bolje da "pamti" zadnje postavke.

- Nekad, kad uslikam sliku i pogledam zadnju snimljenu, nemam tipke za "edit/share/delete". Na starijim slikama imam, samo na najnovijoj nemam. Opet ne znam je li bug ili slika bude "zakljucana" zbog post processinga.

- Više nema opcije "reframe", sad se mora otići na "edit" i otvoriti u Lumia Creative Studio.

- Ako uslikam sliku i zelim je odma podjelit na WhatsApp ili Messenger... ne mogu U "share" opcijama imam samo osnovne radnje (e-mail, MMS, BT, FB, OneDrive, OneNote). Ovo je jako iritantno i zapravo jedini "pravi" problem na koji sam naišao.

- Ako istu sliku otvorim u galeriji (Photos), Lumia Storyteller-u ili Luma Camera Classic imam sve moguće "share" opcije (WhatsApp, Messenger, Viber, 6tag, itd.).

- Osim ovih par "mušica" nova aplikacija radi stabilno, ni jednom se nije zablesala ili srušila.

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 23.12.2014. u 11:16.
nathan.fake je offline   Reply With Quote