View Single Post
Staro 23.12.2014., 10:24   #4483
DiafraMamadou
Registered User

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
O cemu ti pricas? Koji to kabel gubi 3-6 mbps na par metara halo?

Normalno da umanjuje, ali to je neka druga prica za neka druga vremena.

Nije meni ispod casti nista, vidis da vec sad diskutiramo, nego nema smisla pricat o necemu sto ne razumijes... Ja ne pricam o kvantnoj fizici s fizicarima.

Ti si upravo to gore tvrdio.

Haha sta? Gubljenje je proporcionalno brzini na linku????? Daj molim te gdje si sad to procitao pa izvrnuo i pomjesao sve zivo. Bas me zanima po kojoj je to formuli gubitak proporcionalan "brzini na linku". Frekvencijama koje prolaze kroz fizicki materijal da, ali "brzini na linku" nikako. I ovo su ponovno, 2 odvojene stvari koje ti se valjda opet mjesaju. Sljedece ces mi rec da je gubita proporcionalan "kolicini podataka koja prodje kroz njega"...

Pokusavas navodit nesto sto nema veze s materijom. Vec je navedeno zasto ne mjeri 100mbps, al je tebe razbjesnilo sto on cjepidlaci jer ima "besplatno 100mbps" pa si se osjetio prozvanim napisati nebuloze.

ti si ko pokvarena ploca. ja s tobom diskutiram o stvarima koje razumijem, tvoj problem je što izvlačiš iz konteksta idiotarije i djelomicne recenice da bi ti ispao pametan a ja glup. 3-6 Mbps je ukupno gubljenje brzine u lokalnoj (čak i više od toga), a dio toga se gubi i zbog toga što je kabel bakren, dio zbog overheada itd. nije mi bio cilj dokazivat nekome (a ponajmanje tebi) svoje znanje ili se natjecat tko je pametniji, čisto mi je cilj bio ukazati na očito, a to je da se ovim forumom šire dezinformacije, hrpa njih, i ne samo ovim forumom.

a ako bi se ja postavljao kao ti, imao bi nekoliko zanimljivih komentara vezanih za tvoju stručnost u bilo čemu na osnovu ove rečenice:

Citiraj:
Sad uzmimo neku random adsl instalaciju 100m od centrale, ta bi onda gubila 30 do 60mbps? Koliko bi gubili ovi 1km od centrale? 300 mpbs? Oh but wait, adsl je max 24. Znaci jedva bi hvatao signal 50ak metara od centrale?!?!
ja cijelo vrijeme govorim o padu brzine u postotcima, ti si tu pokazao nerazumjevanje matematike na razini osnovne škole. naime ako se gubi 10% na linku koji podržava brzinu od 20 Mbps, onda je gubitak brzine 2 Mbps, a ukoliko se gubi 10% na linku koji podržava brzine 100 Mbps onda je taj gubitak 10 Mbps. prema tome, vjerovao ili ne, pad brzine je proporcionalan brzini na linku.

Citiraj:
Pokusavas navodit nesto sto nema veze s materijom. Vec je navedeno zasto ne mjeri 100mbps, al je tebe razbjesnilo sto on cjepidlaci jer ima "besplatno 100mbps" pa si se osjetio prozvanim napisati nebuloze.
jedino objašnjenje koje sam ja vidio je da vam treba gigabitni SFP da bi mjerili 100/100 što je smješno.
ja nijednu nebulozu nisam napisao, sve što sam napisao stoji.
ti si se uhvatio toga što sam ja napisao da je eth kabel bakren i ko sivonja udaraš po tome, iako je činjenica da na samom kablu u većini kučnih instalacija dolazi do pada brzine. Ne dolazi do pada brzine od 3 do 6 Mbps, ali dolazi do pada, kod nekih 50 kbps, kod nekih 1 Mbps, kod nekih više, ovisno naravno o instalacijama. Kao što rekoh, nekoliko čimbenika utječe na brzinu koju korisnik mjeri na računalu, svi zajedno čine to da je realna brzina 90+ Mbps.

isprika ostalim forumašima, priznajem da sam bio preagresivan u prvom postu, a kasnije jednostavno naljutilo namjerno pogrešno tumačenje mojih riječi.

bottom line je:
ne vjerujte nikome tko vam kaže da ćete mjeriti 100/100 na računalu, tj. da je to moguće preko 100 Mbps mrežnih portova, a čak ni preko gigabitnog mrežnog porta, čak i da imate gigabitni SFP na modem, jer će vam se i dalje puštati 100 Mbps, jer bi zahvati na mreži da bi se svakom korisniku omogućilo puštanje brzine veće od 100 Mbps bili smješno skupi u usporedbi s onime što bi se od njih dobilo.
želite li mi vjerovati ili ne je vaša stvar, ali mogli biste puno vremena i živaca uštediti sebi i svojim operaterima.
DiafraMamadou je offline   Reply With Quote