Citiraj:
Autor DiafraMamadou
Bakreni kabel je podložan vanjskim utjecajima kao što je npr. preslušavanje u slučaju da su kablovi usnopljeni, iz tog razloga sam naveo da je eth kabel bakren. tvoj je problem što ne priznaješ nijedan drugi čimbenik koji djeluje na prijenos podataka bakrenim kablom osim vremena propagacije.
|
O cemu ti pricas? Koji to kabel gubi 3-6 mbps na par metara halo?
Citiraj:
Što se overheada tice, da, on je tu s razlogom, to ne umanjuje njegov utjecaj na brzinu koju vi mjerite.
|
Normalno da umanjuje, ali to je neka druga prica za neka druga vremena.
Citiraj:
Ti da si takav znalac kakvim se predstavljaš, kojem je ispod časti samnom raspravljati o temama kao što je OSI model, nikada ne bi tvrdio da je moguće na računalu mjeriti 100 Mbps ukoliko do tvog modema dolazi 100 Mbps.
|
Nije meni ispod casti nista, vidis da vec sad diskutiramo, nego nema smisla pricat o necemu sto ne razumijes... Ja ne pricam o kvantnoj fizici s fizicarima.
Citiraj:
U silnoj bahatosti i prepotentnosti propuštaš poantu, nitko ne tvrdi da se na bakrenom kablu gubi 3-6 Mbps
|
Ti si upravo to gore tvrdio.
Citiraj:
(iako je ova tvoja usporedba smiješna, budući da je gubljenje proporcionalno brzini na linku pa prema tome uspoređivanje gubitaka na 100 Mbps i na 24 Mbps je u najmanju ruku nepromišljeno)
|
Haha sta? Gubljenje je proporcionalno brzini na linku????? Daj molim te gdje si sad to procitao pa izvrnuo i pomjesao sve zivo

. Bas me zanima po kojoj je to formuli gubitak proporcionalan "brzini na linku". Frekvencijama koje prolaze kroz fizicki materijal da, ali "brzini na linku" nikako. I ovo su ponovno, 2 odvojene stvari koje ti se valjda opet mjesaju. Sljedece ces mi rec da je gubita proporcionalan "kolicini podataka koja prodje kroz njega"...
Citiraj:
nego vam navodim čimbenike zbog kojih je nemoguće mjeriti 100 Mbps.
|
Pokusavas navodit nesto sto nema veze s materijom. Vec je navedeno zasto ne mjeri 100mbps, al je tebe razbjesnilo sto on cjepidlaci jer ima "besplatno 100mbps" pa si se osjetio prozvanim napisati nebuloze.