View Single Post
Staro 23.12.2014., 00:00   #4479
DiafraMamadou
Registered User

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Pa sta da ja tebi objasnim kad si uletio i poceo pricat o gubicima u bakru od modema do kompa i da oni garantiraju brzinu od porta do modema, te da se njemu pogubilo 3 do 6 mbps u od modema do kompa zbog gubitaka u bakru? Sta da ja tu tocno komentiram?

Znaci, lokalna mreza koju on kuci ima je koliko, ajmo, neka je 10m da lakse racunamo (a nije, vecina ljudi ima par metara kabela). On je na 10m izgubio radi gubitaka u bakru 3 do 6mbps.

Sad uzmimo neku random adsl instalaciju 100m od centrale, ta bi onda gubila 30 do 60mbps? Koliko bi gubili ovi 1km od centrale? 300 mpbs? Oh but wait, adsl je max 24. Znaci jedva bi hvatao signal 50ak metara od centrale?!?!
Jel ti sad jasno zasto si se pogubio?
Evo da ti citiram sto si napisao

Iz toga je jasno da ti pricas o nekakvim gubicima u bakru u njegovoj lokalnoj mrezi, gdje on gubi na par metara 3 do 6mbps. Jel ti sad jasno kakve su to nebuloze?

Za ovo drugo sto si linkao, ipak treba malo vise razumjevanja da pricamo o enkapsulaciji podataka i OSI layerima, ali nazalost, ne ocekujem to od govornika koji pise ono sto sam quotao. I takodjer, i dalje nema veze s nikakvim gubicima. "Overhead" nisu gubitci vec je tu s razlogom.
Bakreni kabel je podložan vanjskim utjecajima kao što je npr. preslušavanje u slučaju da su kablovi usnopljeni, iz tog razloga sam naveo da je eth kabel bakren. tvoj je problem što ne priznaješ nijedan drugi čimbenik koji djeluje na prijenos podataka bakrenim kablom osim vremena propagacije.

Što se overheada tice, da, on je tu s razlogom, to ne umanjuje njegov utjecaj na brzinu koju vi mjerite.

Ti da si takav znalac kakvim se predstavljaš, kojem je ispod časti samnom raspravljati o temama kao što je OSI model, nikada ne bi tvrdio da je moguće na računalu mjeriti 100 Mbps ukoliko do tvog modema dolazi 100 Mbps.

U silnoj bahatosti i prepotentnosti propuštaš poantu, nitko ne tvrdi da se na bakrenom kablu gubi 3-6 Mbps zato što je bakren (iako je ova tvoja usporedba smiješna, budući da je gubljenje proporcionalno brzini na linku pa prema tome uspoređivanje gubitaka na 100 Mbps i na 24 Mbps je u najmanju ruku nepromišljeno) nego vam navodim čimbenike zbog kojih je nemoguće mjeriti 100 Mbps.

Zadnje izmijenjeno od: DiafraMamadou. 23.12.2014. u 02:00.
DiafraMamadou je offline   Reply With Quote