View Single Post
Staro 22.12.2014., 23:18   #528
zlikovski
Mutant Year Zero
Moj komp

zlikovski's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Samsung 850 Pro od 256GB je odličan disk..
Vrlo odazivan i živahan u multitaskingu..Brz, stabilan..10 godina garancije.
Osim toga ima kvalitetniju i napredniju verziju memorije(3D NAND) od 840 Pro.Ima i poboljšani kontroler.
840 Pro ima dugoročno problema i "loš" mixed workload, nema self-encryption. Kraći mu je rok trajanja.
mislim da sam negdje čitao na storagereview stranici.
5 godina garancije.

Imao sam Corsair Force od 64 GB - spor u odnosu na današnje generacije ssd-a, znao ispadati iz polja.
OCZ Agilitz 3 - 120GB - solidan, ali je znao isto ispadati iz polja.
OCZ Vertex 4 - 120 GB stabilan i brz ko vrag, ali nakon 2 godine health mu je pao na 92 %. Kao da se dosta brže trošio. Subjektivno mi je bio vrlo blizu Samsunga 850Pro.
Intel SSD 530 256 GB - mainstream disk, slabije vrijeme pristupa, spor read and write.Imao sam osjećaj laga i tromosti u radu. Za većinu korisnika ok, ali meni kad sam prešao sa vertex 4 nije nikako sjeo taj disk.Garancija 5 godina, software odličan i podrška.
Uglavnom ja bih isključivu prednost dao Indilinx(Barefoot) i Samsung kontrolerima.
SandForce i Fusion kontrolere sada izbjegavam.
Crucial MX100 mi se čini zanimljiva opcija, pogotovo zbog omjera cijene i kapaciteta. Crucial ima kvalitetne memorije pa je sigurno s te strane pouzdan. Ali nemam iskustva s Marwell kontrolerima.
Estugarda, molim javi nam dojmove i postaj ATTO benčmarke

Zadnje izmijenjeno od: zlikovski. 23.12.2014. u 00:14.
zlikovski je offline