22.12.2014., 22:30
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor lobo64
Vratit ću se na ono što sam (i ne samo ja) probao poantirati u nekoliko postova i to ne samo u ovoj temi:
Definicija (prosječnog) kućnog korisnika ne uključuje zarađivanje novaca radom na računalu od kuće.
Pod time mislim kojekakva renderiranja, kompajliranja, predviđanje potresa, meteorologiju, vrtnja nekoliko virtualki, te sve ostale slične rabote.
Postoje izuzeci među kućnim korisnicima koji rade i takve stvari (cijenjena Linux zajednica entuzijasta volontera) no koliko takvih ima ? 50 promila ? Ili 500 ?
Dalje, koji broj prosječnih kućnih korisnika vrti OSX na PC platformi ?
I oni koji to rade, rade iz razloga zarađivanja novaca (čisto sumnjam da neko vrti Operu ili fejs na meku zato kaj to na njemu bolje radi nego na piceku), dakle ne spadaju u domenu prosječnog kućnog korisnika.
Jednako, benčeri, temperaturni fetišisti, sajlent frikovi, kejs pacijenti i moderi, lovci na taktove kao i HC gejmeri (svi oni sa klokanim procovima i grafuljama preko 1500 Kn) po meni subjektivno ne spadaju u prosječne kućne korisnike.
Vratimo se na boldani dio u citatu: profesionalna upotreba računala nema nikakve veze sa kućnim korisnicima, pa čak ni kod nas, makar smo mi genetski predisponirani da svaku definiciju izopačimo na način da bismo mogli nešto smuljati.
Za profesionalnu upotrebu (a vjerujem da će se samnom složiti i najokorjeliji AMD simpatizeri) kupuje se profesionalni hardver (čitaj Intel) koji se shodno tome i plaća, ergo plaća se i profesionalna podrška u vidu dostupnih alata, programa ili podrške u bilo kojem obliku.
Za sve ostale prosječne kućne korisnike, AMD je bolja (jeftinija kupovina).
|
Tocno to.
|
|
|