View Single Post
Staro 22.12.2014., 17:20   #228
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Najjače je kad ljudi navedu potrošnju kao jedini argument.
A dovoljno je da imaju jednog i drugog da shvate da je razlika mala,a nesrazmjer u cijeni ogroman.
Istina,Intel će ustediti dvadesetak kuna godišnje u struji.
99% usera neće primijetiti razliku među njima.
Eto navedi mi prednosti i7 4770 nad FX8370 za vulgaris usera PCa.
I da one opravdaju duplu razliku u cijeni.
Daj malo pogledaj http://www.tomshardware.com/reviews/...pu,3929-6.html pa vidi razliku. Tu je i7 4790K (gledaj noviju generaciju CPU, onaj tko kupuje novi PC birat će između i7 4790K i FX 8370E, i7 4770K je odavno van igre) u usporedbi s FX 8370E, imaš i ostale Intel procesore. Ja sam dugo imao nedoumicu Intel ili AMD kad sam imao priliku napraviti nadogradnju računala ali sam završio na i5 4690K, jedna od stvari koja me povukla na Intel je što nisam u tom trenutku našao dovoljno dobru ploču za AMD kao što je to bilo za Intel (u tom cjenovnom rangu, cca 1.200 kn), bolje performanse uz niže temperature za ono što ja koristim računalo. Još jedna od stvari koja me odvukla na Intel je što sam imao do sada pozitivna iskustva dok sam za AMD stalno morao pratiti da li se pojavljuje update BIOS-a za matičnu koji ispravlja razno-razne greške, da li SATA sučelje funkcionira ispravno ili treba skidati patcheve da bi USB radio kako treba. Ne kažem da je situacija sada s AMD platformom takva ali onaj tko se jednom opeče, taj i na hladno puše...
Sinac je offline