Citiraj:
Autor Thermaltake
Kod svih ostalih provajdera koje sam imao, a imao sam ih sve skoro ovdje u hrv. i koji su imali "od do" brzine znači nisu jamčili imat ćete 20,30... sam imao uvijek max brzinu kolko je išlo, a nisu mi to jamčili i nikakvih padova od 10% nije bilo. I ovdje se ne radi o 97 već o 94, ne znam od kud ti to da je besplano...sve se to fino naplati na kraju, a ja hoću ono šta plaćam da je onako kao šta piše da će bit.
Nek onda puste 105 pa ćemo dobivat ono šta je zajamčeno i šta piše na papiru na osnovu ovog korisnici imaju pravo raskinut ugovor bez penala jer oni i dalje jamče na reklami 100Mbps, a to ne isporučuju.
To šta ti nemaš optiku ti nisam ja kriv, žali se amisu.
|
da, imao si jer ti je puštena veća brzina od ugovorene da bi ti mogao na računalu mjeriti koliko je ugovoreno. Baš da si 20-30 Mbps mjerio na svim operaterima ne vjerujem. Razlog iz kojeg vam se ovdje garantira brzina od 100 Mbps je zato da ljudi shvate da je to optika, i ta tu nema veze kolika je udaljenost od centrale, i da brzina neće oscilirati, i da će NA MODEMU biti uvijek zagarantiranih 100 Mbps, a ne da ćete vi na računalu mjeriti 100.
i da, nisam ti rekao to da nemam optiku zato da bi se ti osječao krivo, nego da ti pokažem koliko si razmažen. meni ne pada na pamet žaliti se nekome za nešto što znam da je nemoguće u ovom trenutku.
Citiraj:
Iako se donekle slazem s postom jer je cjepidlacenje 94 ili 100, ovo sto pises nema veze s vezom. Kakvi gubici od 3 do 6mbps radi kabela? Pa kabel mu je valjda par metara. Kad bi takvi gubici bili do tebe uopce signal ne bi dolazio iz centrale. Jasno ti je valjda da od centrale do njegovog modema ima infinite vise kabela nego sto ga on ima po kuci pa nema tolikog gubitka, ali magicno ce njemu od modemo do kompa bit 3 do 6mbs gubitka? Daj...
|
http://www.dslreports.com/faq/473
ovo bi vam trebalo objasniti neke stvari, ne radi se tu o dužini kabla.
o besplatnom nemojte pricati svasta, dobivate BESPLATNO 100/100 do daljnjeg! nikom se ne naplaćuje 100/100, naplacuje se paket koji ste imali prije pustanja 100/100, a novi korisnici dobivaju godinu dana 100/100 za 0 kn, znači DOSLOVNO BESPLATNO. U prijevodu, nitko od vas, kome se pušta 100/100 ne plaća tu brzinu.
što se tiče toga da vam puste 105 Mbps, to su malo preskupi zahvati da bi se samo tako dalo korisnicima, trebalo bi staviti gigabitne SFP-ove na modem i na port na centrali. oni vama garantiraju 100 Mbps na modemu, ne na računalu, ponavljam. također, ako upalite IPTV, a 100 Mbps je max koji se može pustiti, onda će vam i IPTV uzeti svojih par Mbps.