View Single Post
Staro 22.12.2014., 14:44   #214
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor CheCola Pregled postova
ali ako ćemo realno gledati amd nema ništa za ponuditi u high end segmetnu, tako da bilo kakve usporedbe sa i7 po meni padaju u vodu.....

fx8xxx su ekvivalenti i5-ice tako da bi trebalo cijenu uspoređivat prema njima....

ali za prosječnog kućnog korisnika je tako nebitno, radit će i jedan i drugi....
Boldano - not true. Recimo tko se bavi renderingom, 3d modelingom i sl. - fx 83xx se pozicionira između i5 i i7. Zapravo je u tim stvarima bliže i7-ici za više nego duplu manju lovu. Znam masu primjera gdje ljudima u buđet ne ide i7, a nemaju što gledati i5-ice za tu namjenu. FX 8320 je po meni best buy današnjice (overall gledano). Taj cpu ide u anale povijesti kao recimo phenom II 955/65 ili i5 2500K

Također znam 2 primjera gdje su ljudi mjenjali fx83xx za i7 (prvesntveno radi renderinga) - i sami su rekli da i nisu neki napredak napravili. Jednom pogotovo nije bilo po volji s obzirom koliko je love istresao - a skoro isto (zapravo u radu ne osjeti razliku).

Dakle primjeri (hint tko ne zna 8350 je fx 8320 na 4ghz):

Say whaat

I najvažnije - fx 8320 - soma kn, i7 preko 2 soma (od cca 2300 - do 2600kn za K verziju)

Sad da izbjegnem - ali, ali, ali... ovo je selektirano gdje je fx83xx jak, ima masu benchmarka gdje je i5 bolji (ma čak i pentium) - al to nekim likovima kurac znači - a pogotovo kojima je i7 preksup (mada ne opravdava cijenu i za određene heavy usere kad imaju love) - a na i5 im nema smisla ići

Naravno lga 2011 je skroz druga kategorija i tu amd nema ništa

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 22.12.2014. u 14:53.
Manuel Calavera je offline