Lijepo se je zbudim danas, popijem kavu itd. i idem pogledati da li je neko napisao neki post kad ono

, pa ljudi su nabacili dve stranice!
Ok, super, ljudi žele pomoći čovjeku pomislim, kad ono :mad:, ne želim komentirati dalje osim da većina postova i nema direktno veze, no što se može...
@MRKONJA
Hvala što vidiš kaj mislim. Stvarno mi je bolje da sam si uzeo 2gb value + 7800GT, nego da nisam šparao na RAMu pa kupio 6800GT +2gb OCZ koji bi clocknuo na više i ispalo bi sporije. Vidim da i ti pokušavaš da ljudi prestanu mi nabijati u glavu to kaj sam kupio 4x512MB a ne 2x512MB makar im obrazložim i objasnim lijepo da to mi nije bila opcija...
@McG
Nemam love na bacanje, pa ako sam morao na nečemu ušparati očito je bilo da bu to bio RAM (a i ovako nije užasno loše na 223MHz HTT-u), a ne na grafičkoj ili procu (kažem, stvari kupujem na 3-4 g min).
@E.T.
Startup VID na 1.425, CPU VID na 1.425 sam probao, Throttling sam isključio i prije prvog pokušaja OC-a, razlike u OC-u nema. Rekao sam da je vjerojatno RAM, ali ipak hvala na pokušaju. Imaš neki prijedlog uz RAM voltažu i timinge (možda onaj DRAM drive strength - ta dva settinga mi se čine da pi pod velikim memory loadom a.k.a ovih 2GB bi možda stabilizirala OC?)
@Codiac
2x512MB uredno radi na 1T, 3x512MB radi (no Dual Channel then) na 1T, 4x ne radi, to je poznato ograničenje u A64 mem kontroleru zbog velikog broja memory bankova. Zeznuo sam se što sam uzeo 3500+ , a ne recimo 3000+ ili 3200+? Da ih clocknem na ovaj HTT bili bi sporiji od ovoga proca, jer NIJE PROC što zadržava već je RAM (uspio sam da mi proc radi stabilno na 1.6GHz(1.425v) tako da mi ram radio na 198MHz što mi baš i nije ludo)... Stvarno ne vidim kak sam fulao :confused: divideri mi baš i ne rade- tolko su mi bugoviti, da mi se ne isplate... čitajte postove, barem moje ljudi...
@SVI
Imam A64 sad 6 dana, ali sam se pobrinuo da se raspitam i dobim neko znanjem o cijelol toj temi. Što se tiče 1T vs 2T tu vidim takve provale da je nevjerovatno

.
1T je logično brži, ali kojih prokletih 20-30%! , najveća vidljiva razlika u 1T vs 2T je u Sandri, a to često nije ni 20% (10-15% max prije bi bilo), u igrama je realno 1-3-5% kao što je već netko rekao, s tim da je 5% stvarno max maximuma. Ako hoćete, jedan dan kad sam slobodan ću odvojiti kojih sat vremena i za vas ću benchati 1T vs 2T pa postati sve s screenshotovima itd.
Memorija s hetspreaderima ne mora davati bolje rezultate uopće, kolko sam vidio na npr. XS forumu, sami čipovi su puuuno važniji. Imate za kupiti hs-ove za non-hs memorije pa sumnjam da time dobijete i 3MHz na 1:1 OC-u.
Što se tiče nekakvog 'burn-in'/razrade- prockasima to u pravilu i ne treba, a RAM se razradi da se 1-2 dana pod nešto većom voltažom gazi. Sad ga već dan držim na 2.76v na 223MHz HTT, iako to mi radi i sa 2.6v u biosu.
Ajde ljudi molim vas ostanite direktno na temi, a ne tipa da vam je post totalno nevezan - 'di mogu tih 2x1GB OCZ-a nabavit???', ako stvarno nemate neki prijedlog da je povezan s temom, nemojte razgovarati o nečem trećem tu, nego si onda lijepo pošaljite PM-ove ili mailove npr. ?
Ostanimo civilizirani - bez vrijeđanja/kurenja/provociranja itd, a ne sada - OMG you 4r3 teh SuX0r cause you b0uGht 4x512MB VS RAM, rekao sam ništa od komponenti neću mijenjati/prodavati ili nešto treće pa molim konstruktivne i smislene prijedloge koji bi mogli pomoći.
BTW, ponoviti ću pitanje koje izgleda nitko nije pročitao, ili barem nitko nema odgovor - koji je tip memory čipova na Corsair VS DDR400 ramu - TCCD,TCC5,BH5,UTT.... ili nešto treće(što bi objasnilo slab OC)?