22.12.2014., 08:11
|
|
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Autor DiafraMamadou
zato što ti nitko ne nudi zajamčenu brzinu na računalu, nego na modemu. koliko ćeš ti imati na računalu ovisi o previše čimbenika da bi ti itko to garantirao. također, ako imaš ADSL, VDSL ili bilo koju drugu tehnologiju, pogledaj si na modemu na koliko ti se modem spaja, pa izmjeri brzinu na računalu. vidjet ćeš uvijek razliku od 10-ak %, zato što se brzina na modemu mjeri na ulazu u modem, znači isključivo na WAN-u, a ti na računalu mjeriš brzinu na WAN-u ograničenu brzinom na LAN-u. tu ne mislim samo na to kakve su ti mrežne kartice i portovi, nego ti imaš tu i jedan mrežni kabel koji je od bakra, a na bakru postoje gubici, bez obzira koje klase taj kabel bio i koliko karatno zlato je na konektorima. da bi mjerio 100 Mbps na računalu, morali bi ti pustiti 105 Mbps na modem. probaj transferirat unutar lokalne nešto, vidjet ćeš da neće ići na 100 Mbps, a imaš 2 100Mbps porta. ako misliš da je to do modema, kupi svoj modem ili switch pa preko njega to napravi. dakle, garantiranih 100 Mbps je NA MODEMU. nevjerojatno da netko besplatno dobije 100 Mbps i onda se žali što mjeri 97 (a tehnički je nemoguće mjeriti na računalu 100/100 ako je na modem pušteno 100), dok mi koji nemamo mogučnost optike smo sretni ako možemo 12 Mbps provuć za 300-tinjak kn mjesečno.
|
Kod svih ostalih provajdera koje sam imao, a imao sam ih sve skoro ovdje u hrv. i koji su imali "od do" brzine znači nisu jamčili imat ćete 20,30... sam imao uvijek max brzinu kolko je išlo, a nisu mi to jamčili i nikakvih padova od 10% nije bilo. I ovdje se ne radi o 97 već o 94, ne znam od kud ti to da je besplano...sve se to fino naplati na kraju, a ja hoću ono šta plaćam da je onako kao šta piše da će bit.
Nek onda puste 105 pa ćemo dobivat ono šta je zajamčeno i šta piše na papiru na osnovu ovog korisnici imaju pravo raskinut ugovor bez penala jer oni i dalje jamče na reklami 100Mbps, a to ne isporučuju.
To šta ti nemaš optiku ti nisam ja kriv, žali se amisu.
Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 22.12.2014. u 10:17.
|
|
|