Citiraj:
Autor DiTech
Jel kupio neko U2415? Dojmovi?
|
Moj je narucen, dolazi kroz koji dan.
Ali posudio sad preko vikenda od susjeda njegov, kako njega nece biti doma.
Od jucer je kod mene, i blago receno - odusevljen sam.
Nema refleksija, ali nema ni onog (meni) odvratnog i pretjeranog mat premaza. Ovog puta su mat premaz na veliko smanjili, i to je meni odlicno leglo. Glow ima, ali jako malen i stvarno tesko uocljiv. Bas ga moras traziti po crnim scenama da bi ga skuzio, i opet ga u vecini slucajeva neces skuziti. Velikoj vecini. Ni blizu prijasnjih modela gdje je glow bio neizbjezan.
Imao sam u2412, u2413hm, u2713, u2711. Vecinu ili mozda cak i sve prodao ovdje preko foruma. Nisam ljubitelj pretjeranog mat premaza, i svi ti monitori su odlicni ukoliko volis mat premaz. No meni osobno boje budu prezuckaste, glow nepodnosljiv, a nesto bolje kod nas bas i nema za kupit.
u2415 je prvi Dellov monitor za kojeg stvarno mogu reci da je savrsen. Ponavljam - meni. Spojio sam ga na retina Macbook pro 15 i svaka Dellu cast. Retina je bolji ekran, ali SAMO radi te vece gustoce pixela. Boje i sve ostalo je tu negdje, u rangu retine.
Ja sam toliko odusevljen jer sam napokon dobio kvalitetan monitor, ali bez zutila uzrokovanog pretjerivanjem sa mat premazom. Malo sam se bojao refleksija, ali evo danas pod direktnim suncem bez ikakvih problema.
Monitor je stvarno odlican, i imho najbolje sto je dell u ovoj (ali i malo visoj) kategoriji ikad izbacio.
Mana je jedino sto vise nema USB utora sa strane, monitor je jednostavno pretanak ocito za takvo sto. Ali ajde, lako cu to preboljeti, iako sam navikao wi-fi dongle za misa drzati sa strane. Sad ce biti u laptopu, prebolit cu to vec nekako
Ovi tanji bezeli su takodjer savrseni, jedino me navigacijske tipke malo zezaju. Ne svijetle, tesko je stvarno pogoditi sta zelis. No nekako mislim da je sve to samo stvar navike, a ionako nakon sto sam sve podesio ne mislim ih vise ni dirati.
Jos da dolazi sa zvucnikom, mojoj sreci ne bi bilo kraja. No ne bunim se, i ovako je odlican monitor. I vrijedi tih par stotina kuna vise od u2413hm npr.
Naravno, sve ovo uzmi sa dozom rezerve. Jer lako se skuzi da previse mat premaza kako je dell inace koristio stvarno ne mogu smislit. Ali netko drugi ce ti napisati totalno drugo misljenje. I monitor imam tek kratko. Kad mi moj dodje, napisat cu nekakav mini review ako to netko ovdje vec ne napravi.