View Single Post
Staro 20.12.2014., 16:52   #3558
CheCola
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor DariX Pregled postova
Evo da se ponovno javim
Vec sam poceo bit malo lud oko ovog svega, jako mi je tesko odlucit se izmedu dvije stvari i vec zadnja dva dana minimalno 6 sati visim na ovom forumu i googleu okrecuci opcije sta da si uzmem. Najvecu dilemu sam vodio izmedu proca, taman kad sam se odlucio za jedan, poceo sam citat negdje drugdje na forumu i opet se poceo dvoumiti zbog odredenih komentara da li bi mi ovaj drugi mozda bio bolji.
Dvoumio sam se izmedu FX 8320 ili i5-4460. Odlucio sam se ipak za i5-4460. Takoder cu uzeti jedan SSD od 120GB (Intel 520, valjda nije neka velika razlika izmedu njega i Intela 530, jer je ipak razlika u cijeni nesto malo veca od 100kn). Zadnjih 6 godina se snalazim na HDDu od 250GB, ne vjerujem da ce mi 120GB SSD-a biti malo (ostavit cu ovaj od 250GB za storage za sad dok ne kupim nesto vece).
I uzet cu 4-8 GB rama, ovisno o tome koliko ce mi ostat na kraju kad sve zbrojim

Ostat ce mi po mojoj racunici jedno 450-500kn za maticnu. Da svejedno idem po ovu Asus H81M-K koja je ~350kn ili da si uzmem nesto malo bolje?

E sad, ipak sam uspio skupiti jos nesto papirica i ostaje mi ~1000kn na kraju. Planiram to uloziti u graficku. Zvuci mi primamljivo da mogu odigrati i koju noviju igru ako dobijem zelju, pa bi si i graficku uzeo da imam kompletan novi komp
Koja je to graficka jaca od R7 260 u rangu od oko 900kn? Koliko je jaca R9 270 od te graficke? Posto ste mi tu R9 270 vec preporucili, frend ju ima i jako je zadovoljan s njom, a mozda za Bozic uspijem iskopat nekako jos tih 300kn vise za nju. Prosao sam i kroz podforum o grafickama, ali cini mi se da tamo poprilicno jako vlada neki fanboyizam oko nvidie i amd-a. Ako sam se ovoliko mucio izmedu FX 8320 i i5-4460, strah me da ne poludim skroz ako se jos u graficke pocnem upustat

Edit: prolistao bi i kroz trznicu, ali nemam pristup njoj, pa cu sve novo kupit. Ne vjerujem previse njuskalu
imao sam potpuno istu dilemu, odlučio se za i5 sa h81m-k, što se grafike tiče, za ispod 1000 kupiš rabljenu sa garancijom r9 270 (ili čak r9 280 ako imaš dobro napajanje), oc-neš ju na takt od x-a i uživaš, svakako bi u oba slučaja (8320/4460) izbjegavao bilo šta slabije od r9 270.....