View Single Post
Staro 20.12.2014., 09:18   #145
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Hawker > nije da je AMD loš...neg je loš hebemu. Da AMD nije tak loš intel nebi mogao držati tolike cijene pogotovo na K modelima. Pa još se dobro sjećam 2500K kad je izašao bio je 1500kn. Kad je AMD izbacio FX-a nakon toga digla se cijena na 2000kn. Zašto da uzimam FX8320/50 + dobar hladnjak za 200-300kn više da ga držim hladnim i tihim ako za cijenu samog proca na Intelu dobivam to out of the box? Za gaming? Pa za normalan gaming većine ekipe je dovoljan i Pentium G3258 a kamoli išta jače od toga , bitna je grafa (ako nemaš ništa jače od GTX 760/R9 285). Jedino gdje sam vidio da se FX8 serija isplati je kućna video obrada. Ništa više. Osobno me zaboli što mi je ispod haube - dokle god se to isplati u tom trenu uzimati. U zadnje 2 godine imao sam G540 > I5 3330 > I3 3220. Razmišljao sam o prelasku na AMD jer mi fali oldschool OC iskustvo...

http://hwbot.org/submission/1036083_...45_3900.03_mhz

...ali jednostavno mi se ne isplati (za moje potrebe) koliko god to želio opravdati. Hoćeš AMD? Cewl. I don't care. Al treba istini pogledati u oči. AMD-u treba šut u guzu a ne izmišljanje tople vode i nove tehnologije za koju developere boli ona stvar i u većini slučejava neće biti iskorištena iako je u teoriji superiornija od konkurencije...jer baš zbog toga nekog značajnog pomaka u perfomansama proceva nema. Hebiga.
Sorry tomek ali to jednostavno nije tocno.
AMD nije los,koristim ga i obavlja sve zadatke jednako kao i Intel koji takodjer koristim i nije los.

Ja ti lijepo govorim iz osobnog iskustva. i5,i7(posjeduje brat) i 8370 jedan uz drugog i ,osim u kompajliranim benčmarcima by Intel nema nikakve razlike.

Sva tri su odlicni procesori i obavljaju svakodnevne zadatke jednako dobro.
Osim sto je AMD jeftiniji jer 8320 ima bagatelnu cijenu za ono sto nudi.

Iako ti nisam trebao ni odgovarati nakon tvoje prve recenice. Bias u startu bez osnove.

i7 je 4770k za koji je iskrcao preko 3000Kn,a ne moze preteci 8370 u svakodnevnoj uporabi. Pametnome dosta.

U tome i je bit,ja hocu dobro za manje para. AMD to omogucava i ja zadovoljan.

EDIT: Sljedece sto cu napravit,posudicu bratu 8370 da radi isti obim posla kao i njegov i7 4770 koji mu "treba" jer se bavi programiranjem i sl.
Jedno 15 dana neka obavlja te poslove na 8370. Bas me zanima razlika i ,ako je ima, je li tolika da opravdava duplu razliku u cijeni samog procesora.
Dosad se pokazalo da jednostavno ta cijena ne opravdava ucinak.

EDIT#2: Naglasavam opet da imam dva Intela i dva AMD-a doma Intel je odlican procesor tu nema spora i ne sporim to.
Ali oni koji govore da je AMD los jednostavno nemaju pojma o cemu govore ili ne posjeduju istog i nikad nisu radili komparativne testove jednog i drugog.
Dobri su i jedan i drugi i oba ce obaviti posao,ali ce ga AMD obaviti za manje para.
Da je situacija obrnuta uzeo bi Intel bez razmisljanja.

Sto se gejminga tice,
A kao sto je kolega Calavera prije naveo,FX 6300 ce vrtiti sve moderne naslove na max. A kosta stvarno siću.

EDIT3#: kad smo vec kod gejminga, AMD drzi monopol u konzolama koje su ,nazalost, primarni izbor za gejming vecine pucanstva na planeti.
Posto je vecina PC igara otuzan port sa konzola za ocekivati je da ce u buducnosti te igre biti optimizirane upravo za AMD.
To je nesto sto je gotovo sigurno.
Kome treba komp. za igre AMD je najbolji izbor danas.
I ne,FX nece botlnekati nijednu karticu danas na trzistu. To je Intel fanboy izmisljotina.

Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 20.12.2014. u 09:57.
Hawker je offline