View Single Post
Staro 18.12.2014., 14:45   #585
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Oho, hvala puno na savjetima @Nikky!

Dugo sam čekao da Vimar izbaci LED dimmer, proučio sam specifikacije.
Samo jedno pitanje. Zašto leading edge? Ide svih 6 LEDica na jedan dimmer, a trailing edge podržava do 10 lampica, dok LE samo 5. Super je da može raditi bez nule, ali to je opet max samo 2 LEDice. U specifikacijama ovih LEDica piše da su TE dimmabilne.
Također, vidim da se kužiš u ovo pa da i pitam koja je razlika između Vimar master i slave dimmera? Dal se slave koristi kad kontroliraš ista svjetla preko više dimmera naizmjenično (kao za stubišta npr.)?
EDIT: Koliko vidim po shemama slavea, on se koristi kad želiš upravljati masterom sa više svjetala nego što bi to mogao jedan dimmer? Push-push (14153 na primjer) obavlja posao kojeg sam gore rekao.
Šteta što Vimar u većinu dimmera ne stavlja osigurače, pa se mora naknadno stavljati u kutiju ili trošiti 1M za njihovo kućište.

Najviše se bojim da će boje čudno izgledati radi CRI 80, a zatim da će biti pretamne.
Ali onda mi nije jasno sljedeće - za Osram Halopar kojeg sad imam piše da ima 300lm, 650cd, a ove LEDice bi trebale imati 350lm, 950cd.

Ako neću biti zadovoljan ima alternativnih mjesta gdje ću ih staviti. Kada za godinu-dvije-tri kvalitetnije LEDice dođu na ~60-ak kn uzet ću njih, a ove prenamijeniti.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 18.12.2014. u 15:38.
IcyTexx je offline   Reply With Quote