Citiraj:
Autor vorda22
Ja imam identicne statse ko e-mil, i kazu isto da se ne moze. Pa ak imamo do 20mbita sync, jel nam ne mogu bar to pustit preko normalnog adsla?
|
Citiraj:
Autor Ico2005
Da, nebi bilo loše da se stave ss od linije, pogotovo ko ima prije i poslije, da se znamo ravnati.
Ako e-mil ne može dobit vdsl onda ja nemam nikakve šanse.
http://prntscr.com/5i55dx
|
Ne ovise samo statsi o tome mozete li dobit vdsl il ne. Treba i oprema bit u centrali. Nije ista oprema za vdsl/adsl. Ako imas dobre statse, a kazu da nemozes, vjerojatno opce nije vdsl jos stavljen u centralu. Nekako okvirno racunajte oko 20 da je vdsl/adsl granica, ali nije to nista urezano u kamenu, a i na vise atenuacije jos idalje imate veci up tako da se nekima opet isplati.
Vjerojatno se neko sjetio (ili su im makli zabranu ako su je imali) da kad vec stavljaju vdsl svuda i koriste ga za adsl, da ponude i neke malo vece brzine posto su ljudi masovno radi toga poceli odlazit konkurenciji. Mislim nije ni imalo smisla, oni su poceli normalne adsl korisnike stavljat na vdsl konekcije i vjerojatno opremu instalirali na masu centrala a onda ne nudit vece brzine je suludo.