Uff... tema je bila da li se nešto više može izvući iz ove konfe što se tiče 1:1 OC-a, a vi tupite po boljem RAM-u. Dobro , ako baš hoćete....
...da sam si kupil 2x512MB OCZ-a, ili čak 2x1GB OCZ-a pa ih clockao na recimo 240-250MHz (više ne bi dizao ni da ne znam što, jer rekao sam, nisam lud za time da mi konfa radi toliko izvan stock-a, nemam toliko love da ako mi slučajno pregori proc ili RAM da ga mogu zamijeniti u roku mjesec dana,pa 2.9v na RAM i 1.5v na proc je najviše što bi uopće išao), AV editing bi mi bio nešto brži, ali igre bi čak s tim OC-om bile sporije od trenutnog 223MHz 1:1 HTT-a sigurno, barem novije (BF2 ili Sam 2/Unreal 3 koji tek će izaći, recimo?), 3DM05 bi sigurno bio dosta sporiji, ali za to me nije ni briga. Fora je u tome što kad kupujem novi komp kupujem ga na barem 3-4 godine i to ne mijenjam, da sam recimo kupio 6800GT (~2630kn, 7800GT sam platio 3200kn = 570kn bi ušparao za najbolji OCZ) + 2x1GB najboljeg ocz-a kladim se da bi za 3-4g igrao na manjim detaljima nego ovako. Sve 'moram' raditi na 1280x1024 jer mi je to native reza LCD-a (a crne bordere oko ekrana ne da mi se gledati, kako bi zadržio kvalitetu slike, jer zašto sam onda kupio 19" LCD?!), sa 6800GT to sigurno ne bi mogao za već jednu i pol godinu (u igrama mislim), ovako i na stocku igram na 4x Supersampling AA + 8xAf min, a kad prođu 2g prijeći ću na igranje bez AA i nešto manjim AF i još će mi biti glatko, ako mi se baš spuhne, napravio bum Ultra-D to SLI mod i pukno još jednu 7800GT, pa bum onda i Unreal 3 igrao s AA i AF... sumnjam da bi to mogao i sa dvije 6800GT (sigurno ne tako glatko barem).
Tako, iako bi imao ludi RAM za iste pare prošao bi lošije, to što bu mi možda AV editing išao nešto sporije nego da mi je HTT na 250MHz, tak me živo briga, jer nisam jedini čovjek u obitelji koji koristi komp, a dvoje nas intenzivno igra, tako da bi me brat gnjavio do besvjesti da sam za tolko love kupio nešto na čemu sve igre ne 'lete'...
Ne znam, možda je stvar u meni, ali meni se čini da je deal sa 7800GT je puno bolji nego da sam si uzeo 6800GT (ispod toga sigurno ne bi išao).
No dobro, natrag na temu... stvarno bi molio da ljudi postaju stvarno nešto što je najdirektnije vezano uz temu, a ne da mi idu soliti pamet da sam trebao kupiti 2x512MB (kada kažem da mi treba 1.5GB min za AV editing), ili 2x1GB najboljeg ocz-a uz slabiju grafulju kad bi to kasnije ispalo da je zapravo sporije od trenutne konfe (u igrama barem)...
Stvarno se ne želim prepucavati što bi bolje i kako radilo itd., samo sam postavio pitanje guruima ovog foruma koji se kuže u A64 OC-anje da mi probaju savjetovati par različitih timinga ili neke slične bios mem settinge da dođem do 230MHz HTT ako je moguće, više niti ne trebam, niti ne želim...
P.S. sorry ak je ovo ispalo kao izazivanje na flame war ili tak neš, stvarno nisam mislio da ovak ispadne, ali ne da mi se sada preformulirati cijeli post. bez ljutnje, samo želim konkretne savjete vezane uz ovu konfiguraciju, jer nema šanse trenutno da bum kupio novi ram ili nešto drugo....