View Single Post
Staro 16.12.2014., 19:05   #281
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Demagogija.
A na kojem principu rade Chelsea, PSG, City, Monaco?
A Real je druga priča. U Španjolskoj Real a bome i Barcelona su u rangu ministarstva gospodarstva ili unutarnjih poslova. Znači da su na razini državnih tijela, maltene.
Opet ću biti kao papiga po dvjestoti put: može brate i da su jedan član - tri glasa ali da javni novac ( poreznih obveznika ) ne ide u Dinamo.
Ja sam navijač Dinama, stvarno jesam i nisam zadovoljan stanjem, ali objasni mi zašto bi ja davao neizravno novac kroz porez i sl. za nogometni klub?
Ako je tebi normalno da klub koji ima promet koji se broji u milijunima eura ima ista prava kao i udruga pjesnika ili udruga izviđača onda super. Odlično!
Reci mi koliko Bayern dobija novca iz njemačkog proračuna?
Što si rekao za Red Bull je čista demagogija. Dinamo vrijedi 100 milijuna nečega.. imaš 100 000 navijača, neka statko da 600 kn i to je to. Imate većinski paket. I pazi sad, nitko to pravo ne može osporiti, izaberete predstavnika za upravni odbor i imate što želite.
Zar je puno 500-1000 kn za ljubav svog života?
Prijatelju, nema džabe ni u stare babe.
I više odustajem ove teme, rekao sam što sam mislio reći.
Dao si loše primjere. Ne treba se zanositi da će neki šeik ili oligarh ulupati novce u neki naš klub. Ima vjerojatno par stotina interesantnijih klubova za tako nešto. Ovo da će članovi dati novce za klub. Pa to i je prijedlog, samo se ne bi dalo 600 kn odjednom nego bi se plaćala godišnja članarina (koja ne bi bila 600 kn nego recimo 100 ili 200 kn). Naravno sigurno ne bi bilo 100.000 članova i 10.000 bi bio veliki uspjeh (s obzirom na situaciji).

Razumijem ogorčenje time da se daju javna sredstva za nogometni klub. U sadašnjoj situaciji gdje je klub de facto privatni to zaista nema smisla. Ali uz prepostavku da je klub na naki način javni, da je to u skladu sa financijskom situacijom u gradu i da se zna gdje je svaka lipa otišla onda to ima smisla.

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Mogu ja pitat nešto,samo me zanima. Kako se udruga inače financira? Tj. drugim riječima,kako bi se klub treba financirati kao udruga građana? Smije li zarađivati na transferima igrača ili na bilo čemu?
Službeno je riječ o neprofitnoj udruzi građana. U praksi je jasno da je kroz klub prošla velia količina novca, a tijek novca u najmanju ruku sumnjiv.
morph je offline