View Single Post
Staro 16.12.2014., 14:51   #1111
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Speedbreaker Pregled postova
Danas uzeo Logitech M318e u Mikronisu za 170kn OEM pakiranje, nakon dugog korištenja RX1000. Uglavnom, prezadovoljan sam mišem.
Iako je relativno lagan i vidi se izvana da nije neka skupa klasa miševa, odlično mi leži u ruci jer ima gumene gripove sastrane, laserski senzor, ima back i forward tipke sastrane, scroll je ultra smooth i ako ga jače zavrtiš ima i inercije tako da bez problema se preleti na dno stranice foruma recimo.
Glavne tipke mu nisu jako glasne, na scrollu ima i kontrolu lijevo-desno i to je to.
Ima 3 godine garancije, i ako će me služiti 5 godina kao stari, ja prezadovoljan
Jel mu kotačić nešto između freewheela i normalnog "klik" načina rada?

Ako da, to je po mom mišljenju najgore rješenje kojeg se logitech dosjetio pri izradi kotačića, koristim m325 s tim kotačićem.

U zadnjih nekoliko generacija treba bježati od logija koji ima gumene umetke na bokovima. Meni se i na mx perf i na m705 ona guma na boku deformirala. Sad je pitanje kad će se i na novom M325 deformirati. Firma ga platila pa me nebriga. Interesantno je da mi na prvoj verziji MXperf nije guma u 2 godine rada pokazivala znakove habanja, a puno sam ga više koristio.

Za normalnu uredsku upotrebu, pri čemu podrazumijevam sve radnje koje ne iziskuju superprecizne pomake i dodatnih 5 tipki na mišu, nemojte zaobilaziti ultrajeftinog RX250.

Miš nema back i forward tipke ali zato ima odličan tilt kotačić, a u setpointu se taj tilt bez problema namjesti kao back/fwd. Iskreno, puno jednostavnije i prirodnije navigiranje nego s posebnim tipkama na boku.
Godinama je nepromijenjen model i broj jedan u uredskim okruženjima u mnogim firmama.