Ne bi se htio upuštati u OS vs OS rasprave

Da, WP mora poraditi na svom push sustavu, i vjerujem da će se stvari izmijeniti iz temelja. Drugi OS-ovi moraju poraditi na cijeloj paleti drugih stvari, počevši od same jezgre sustava nadalje. Da se razumijemo, ne postoji idealan OS, postoji samo onaj OS-a koji je prihvatljiviji nekom korisniku od nekog drugog OS-a. Tako je meni wp prihvatljiviji jer moj rad na njemu je efektivniji, brži i bolji, nego rad na nekom drugom OS-u. Ja tako mjerim kvalitetu samog uređaja i softvera na njemu. Appovi koje ja rabim su van bete, osim Winboxa, i svi rade uredno. I Winbox također. Vjeruj mi, najmanje vremena provodim po surfanju menijima, meni što treba je sve na start screenu. Kad dođem klijentu, nema traži kopaj čačkaj, sve mora biti mam. Palim, radi, gasim. Ubijanje taskova najjednostavnije od svih platformi. Brzina rada u aplikacijama oduševljava, sve je instantno, osim messengera i vibera, to je zbilja usrano izvedeno, ali meni je ipak bitniji mail koji radi odlično. Hebiga, nitko nije bez mana, no ovaj ih za mene ima najmanje.
Meni osobno jako smeta ta ms-ova zatvorena politika, marketing koji je katastrofa i koji je spavao dok se mobilno tržište razvijalo. Zato ljudi danas koriste android, jer velika masa ljudi ne zna što je wp. Znaju što je iPhone i što je Android. Kad bi unajmili agenciju za istraživanje tržišta, dam ruku u vatru da više od 70% ispitanika ne bi uopće znali što je WP. I tu je MS podbacio, ne u lošem OS-u ili lošim uređajima, nego u svom spavanju i neaktiviranju kada se tržište cijepalo.