View Single Post
Staro 16.12.2014., 14:26   #248
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ne znam što bi se moralo dogoditi da se vratim na Android. Radije idem na iOS koji je jedina prava alternativa WP-u. Android je vrlo neoptimiziran i nedorečen OS, eventualno Nexus AOSP dolazi u obzir, ako bi baš bio prisiljen. Sve ostalo je, po meni, neozbiljno.

Toplo se nadam da će w10 donijeti kvalitetnu integraciju na liniji mobilni uređaj/tablet/prijenosnik, te da će omogućiti neku vrstu pretvorbe uređaja u mini surface.
Kada TO naprave, osim ako ih ne zezne ubuntu touch, a neće jer im je marketing očajan, kao i izbor branda za implementaciju na hw, tada će MS pokazati zube i da misli ozbiljno.
Sve ostalo će biti blago rečeno prelijevanje iz šupljeg u prazno. Ne treba mi glance v2.0 i slične prodajne kerefeke. MS-u treba nešto konkretno, neki pomak naprijed. No, bojim se da ništa od toga ni ovaj put. Previše su zatvoreni i puni sebe. Čekaju nešto, nekakav trenutak, nekakvu prijelomnicu, onda će izaći s odličnim proizvodom, samo bu to prekasno ako tako nastave kilaviti.

U najgorem slučaju, da situacija ostane ovakva kakva je, i dalje imam stabilan i pouzdan OS koji je u stanju raditi ekstremno brzo već mjesecima bez reboota i odličan softverski paket aplikacija koje mi trebaju (poslovno baziran, home kategoriju neću komentirati jer je i dalje izbor vjerojatno nikakav, no malo pomalo raste). Dok god su moje aplikacije kompatibilne s hw kojeg rabim, i dok god mogu nesmetano koristiti wp u svakodnevnom radu na poslu i odmarajući se doma, nema potrebe za ničim drugim.
Nedorečen je,ali je funkcionalni OS,kojem rade sve opcije koje čine uređaj smarphoneom. Push sustav i app ekosistem u WP su takvi da ja uređaje sa WP zovem polusmart phone. Koristim firmin HTC na žalost i paralelno privatni android(do sada SGN a sad Z3 compact) i ni u jendom trenutku mi WP nije djelovao BOLJE od androida. Ona fluidnost koju su svi spominjali je trajala sve dok nisi ušao u appove od kojih su još mnogi u BETI. E onda je krenulo štucanje trzuckanje i polufunkcionalnost. Dečki moji,od scrollanja po meniju se ne živi...ako ne vjerujete meni vjerujte globalnom postotku zastupljenosti.

Sekto....KRENI!

BTW,iako ne spada tu,priča se da Nokija(tj šta je ostalo od nje) početkom 2016. opet može proizvoditi telefone s tim imenom. Šuška se nešto o spajanju s Jollom(dev team od N9 MeeGO,imaju svoj Jollaphone)...to bi stavilo smile on my face samo takav
trouble je offline   Reply With Quote