Ne znam što bi se moralo dogoditi da se vratim na Android. Radije idem na iOS koji je jedina prava alternativa WP-u. Android je vrlo neoptimiziran i nedorečen OS, eventualno Nexus AOSP dolazi u obzir, ako bi baš bio prisiljen. Sve ostalo je, po meni, neozbiljno.
Toplo se nadam da će w10 donijeti kvalitetnu integraciju na liniji mobilni uređaj/tablet/prijenosnik, te da će omogućiti neku vrstu pretvorbe uređaja u mini surface.
Kada TO naprave, osim ako ih ne zezne ubuntu touch, a neće jer im je marketing očajan, kao i izbor branda za implementaciju na hw, tada će MS pokazati zube i da misli ozbiljno.
Sve ostalo će biti blago rečeno prelijevanje iz šupljeg u prazno. Ne treba mi glance v2.0 i slične prodajne kerefeke. MS-u treba nešto konkretno, neki pomak naprijed. No, bojim se da ništa od toga ni ovaj put. Previše su zatvoreni i puni sebe. Čekaju nešto, nekakav trenutak, nekakvu prijelomnicu, onda će izaći s odličnim proizvodom, samo bu to prekasno ako tako nastave kilaviti.
U najgorem slučaju, da situacija ostane ovakva kakva je, i dalje imam stabilan i pouzdan OS koji je u stanju raditi ekstremno brzo već mjesecima bez reboota i odličan softverski paket aplikacija koje mi trebaju (poslovno baziran, home kategoriju neću komentirati jer je i dalje izbor vjerojatno nikakav, no malo pomalo raste). Dok god su moje aplikacije kompatibilne s hw kojeg rabim, i dok god mogu nesmetano koristiti wp u svakodnevnom radu na poslu i odmarajući se doma, nema potrebe za ničim drugim.