Danas sam imao jedno od luđih iskustava na Njuškalu, a vezano za iPhone 5S od 64 gb. Lik prodavao za 2.999 kn, ali mi je spustio na 2.800. Rekoh, uzimam!
Tip mi tvrdi da mob ima garanciju još pola godine i da ga je otključao o svom trošku, da će mi dati kopiju računa jer je kupljen na firmu i da je upravo u VIPu da uzme jamstveni list koji je isto izgubio. Već prije sam ga zamolio da mi da IMEI mobitela, pa da i sam napravim provjeru. Broj mi je uredno dao danas popodne i kad sam ga ubacio u IMEI checkere, imao sam što vidjeti.
Mob nije star pola godine nego godinu i dva mjeseca, pa nema garanciju. Suočen sa mojim pitanjem, odjednom prodavač priznaje da je mob zbilja tada kupljen, a da mi je za garanciju rekao jer je mislio da bez garancije za njega neće dobiti lipe (!?), da je pažen i mažen "kao oko u glavi jer mu je to prvi iphone", da je plaćen 8-9 tis. kn i da vrijedi sigurno 3 tis. kn (kako kada je maloprije mislio da neće dobiti ni lipu za njega). Kažem mu da tko god je radio unlock je napravio loš posao, jer vidim i da je lockan. Tu se isto pravio grbav i "njemu to nije ništa jasno"... da, meni bi bilo jasno da sam napravio upgrade iOSa, pa ostao sa zaključanim mobom na VIP...
Uglavnom, cirkus, na tom Njuškalu zbilja ima svakakvih ljudi, kako je mislio da ću prijeći preko činjenice da me slagao o starosti mobitela mi nije jasno uz najbolju volju...