View Single Post
Staro 15.12.2014., 19:45   #3531
DariX
Premium
Moj komp

DariX's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Pozdrav stare iskusnjare

Nakon 6 godina mi je vec krajnje vrijeme da promijenim komp, a ja sam umjesto da kupim cijelu novu kutiju odlucio nadogradivati malo po malo, kako bi sto vise za svoje novce dobio.
Trenutno sam u mogucnosti izdvojiti kojih 2500kn, max 3000 (iako bi volio da je blize ovoj nizoj cifri da mi ostane nesto za poklone za bozic , ali ako mogu dobiti puno bolje za jos tih dodatnih 500kn, nece mi biti tesko dati i 3000 ).

Trenutno stanje izgleda ovako (uzeto iz EVERST-a):

Napajanje: OCZ 500 XSX
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 , 250GB

Komp bi sluzio nesto sitno uredskim poslovima, a vecinom gamingu. Trenutno ne igram niti planiram igrati nista pretjerano zahtjevno (Dota2, WoW, CoD4, Hearthstone, Heroes of the Storm...), ali posto vec nadogradujem volio bih imati opciju da mogu i ja jednom u zivotu nesto na medium-high odigrati.
Zbog toga nisam planirao trenutno mijenjati graficku jer mislim da ova 9800GT moze solidno vrtit sve te "starije" igre (jer ih i trenutno vrti), vec bi sve htio uloziti u druge komponente.

Zanima me koje su vase preporuke, sta bi prvo trebao za te novce promijeniti? Volio bi da mi komp potraje isto kao i ovaj sadasnji, barem 5 godina.
Glavne komponente koje bi htio promijeniti su maticna, proc i rami, ostalo cu valjda skupiti kasnije. Ne znam zasto, ali oduvijek sam bio intelov fanboy, pogotovo kad sam ovaj trenutni komp kupovao. Sada sto vise citam po forumu, vidim da ima velike razlike u integriranim grafama i u mogucnosti overclockanja. Da li se isplati uopce ici na to na duze staze?
Hard mi je jako malen, ali je barem SATA. Da li u budzet stane neki SSD ili da uzmem novi ,veci, HDD (a kasnije SSD ubacim)?
Da li mi treba jace napajanje ili je ovo trenutno cist dovoljno?

Optika mi ne treba, ne koristim ju, a mogu windowse preko USB-a staviti ili u najgorem slucaju izvadim iz burazovog kompa njegov citac i instaliram si windowse.
Kutija mi je stara i vise od 8 godina, uvijek sam bio skrt dati 150kn za novu jer sam za to mogao uzeti malo bolji proc ili maticnu. Pa bi mozda i nju promijenio napokon, ovisno o tome sta mi vi ovdje predlozite

Jasno mi je da sam se raspisao, ali htio sam vam odmah prikazat svoje misljenje i zelje, pa da se po njima mozda mozete lakse ravnat.

Zahvaljujem se unaprijed na vasem ulozenom trudu
DariX je offline   Reply With Quote