View Single Post
Staro 15.12.2014., 17:18   #5849
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Btw, kako gledate na ovu stavku?

Citiraj:
Upozorenje!

Napominjemo da se ne smijete koristiti robom koju ste primili prije no što odlučite odustati od kupnje. Pravo na odustajanje ne postoji zato da biste imali 14 dana besplatne uporabe već kako bi vam se omogućio pregled robe na isti način kao da ste u trgovini.
Znaci, ako dobro citam, a nisam u Zakonu nasao stavku, ako ja posaljem monitor klijentu, on ga primi, koristi nekoliko dana, odluci mi vratiti zbog svojih xy razloga, ispada da ga nemoze vratiti ako ga je koristio?
U našem zakonu ne postoji stavka koja kaže da se kupljena roba ne smije koristiti, a ne bi rekao ni da to postoji u eu zakonima.
Mislim da je gornja rečenica ubačena čisto kao prijedlog kupcu kako da se ponaša čisto da ne dođe do zlouporabe, ali to nije konkretan članak zakona, barem ne kod nas.

Kod nas se kaže samo ovo:
Citiraj:
Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora

(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Znači, ja mogu monitor otpakirati, spojiti, vidjeti jel sve radi (znači koristiti) i vratiti ga nazad u kutiju, ali ga ne smijem recimo fizički oštetiti.

Jedino što se ne može vratiti u trgovinu ako si otpakirao su filmovi, glazba i softver.
wooden je offline   Reply With Quote