View Single Post
Staro 15.12.2014., 14:36   #5847
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da ti ja odgovorim kratko:
Nitko od obicnih ljudi nije ostvario jamstvo nakon 12 mjeseci na apple iphone. Jer nas narod je inace podlozan gazenju pa jednostavno nema tradiciju boriti se za sebe i svoja prava.
Drugo, koja budala otvara iphone nakon 15 mjeseci? Mozda ima i takvih ali ja bih ga pitao par pitanja da se sretnemo na kavi.
Trece ,materijalni nedostaci i jamstvo je jedno te isto. Otvoris kutiju,vidis da je ostecen i nosis natrag u ducan. Isto tako crkne wifi,koji se ne vidi okom, nakon 15 mjeseci ,odneses u ducan i bok. 24 mjeseca jamstva znaci da je telefon ispravan i da ce u tom roku raditi kao spada. Mozda ima nevidiljivih materijalnih nedostataka koji ne utjecu na rad telefona,kako ces ga odnijeti na jamstvo ako niti ne znas da ima nedostatke?ako crkne ili steka odnesi ga gdje treba. Imas 24 mjeseca po zakonu. Ako ti napisu da imas 12, a po zakonu imas 24,idi bori se za svoja prava u slobodnoj drzavi.

S druge strane,svakom potrošaču koji bi namjerno pokusao podvaliti nekakav proizvod pod jamstveni kvar a ispostavi se da je sam kriv,tj da je znao da je sam kriv bih opalio kaznu po dzepu da se onesvijesti. Naravno,to povlaci pitanje postenja servisa/proizvodjaca i takva drzava mora biti idealna a znamo da takvo sto ne postoji.

Edit: mislio sam da ce biti kratko

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 15.12.2014. u 14:45.
spawn je offline   Reply With Quote