View Single Post
Staro 14.12.2014., 23:43   #215
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Mljac Pregled postova
OK, ja sam član, i kaj sad?

Imam li u startu neki udio kao član i građanin Zagreba? Što je od Dinama privatizirano, na što se odnosi moj udio? Tko u opće prodaje Dinamo?

Citiraj:
Postoji nekoliko modela upravljanja nogometnim klubovima a jedan od njih je tzv. socios model. On funkcionira po načelu ˝jedan član – jedan glas˝ što znači da svaki punoljetni član nogometnog kluba, koji je ustrojen kao neprofitna udruga u vlasništvu svojih članova, ima pravo glasa ukoliko plaća klubu godišnju članarinu. Članovi mogu birati predsjednika i biti izabrani u skupštinu i upravni odbor kluba. Također, ostvaruju brojne povlastice kao članovi kluba.
Neki od klubova koji funkcioniraju na takav način - Benfica (koja je do nedavno držala Guinessov rekord po broju članova) Bayern (trenutno drži Guinessov rekord po broju članova), Schalke, Dortmund, Real, Bilbao, Barcelona, Malmö itd.

Više o tome imaš na stranicama inicijative "Zajedno za Dinamo"

Citiraj:
Autor Mljac Pregled postova
Ajmo opet, kaj to meni treba, ja samo hoću navijat za Dinamo.
To što ti ne želiš znati kako klub funkcionira ne znači da to nije bitno...
Moj mali brtaić veli da njemu ne treba da zna kak ugraditi novu grafičku, ali zato drmati po svim novim igrama koje izlaze je uvijek bitno...

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline