Citiraj:
Autor trouble
Jedna usporedba samo,moj HTC HERO,mob star skoro će 6 godina,uboga 5mpix kamera,slikano prije 3 godine sa 3mpix zbog ograničenog data prometa/uploada za fejs,uhvati realnije boju auta nego ovo,da sam snimao u punoj rezi razvalio bi ga ko beba zvečku valjda. Ako iko ima sumnje u datum slike neka pita amdejca odkad slika stoji na fejsu a dobro se zna koji sam mob imo u tom vremenskom periodu.
I rest my case.
Eto Druže Brko neću više bogami!
|
Ova je toliko loša usporedba da ne znam kako bi ju uopće opisao.
Na desnoj su slici boje definitivno prirodnije, jer lijeva ima teži plavi hue, a desna slika auta je žuta jer ga čovjek nije oprao 3mj., a i najvažnije jer je slikano u ranijim ili kasnijim satima kada sunce daje topliju žućkastu nijansu - tada se ubiti i preporuča slikati, jer za razliku od podneva ne dobiješ spaljenje slike, isprane boje i oštra sjene.
Jedina je pravilna usporedba imati 2 mobitela jedan pored drugog i okinuti u isto vrijeme. Ovo me podsjeća na usporednu snimku Garmin Virb kamere i "svemoćnog" GoPro-a gdje su jednu namontirali na jedno krilo aviona, a drugu na drugo. Garminu je cijelo vrijeme sunce ili bilo u kadru ili toliko van kadra da je balo flare, dok je GoPro cijelo vrijeme bio zaklonjen trupom aviona. Tko bi rekao da će GoPro pobijediti.
Makar kao što sam rekao ovdje mi je puno bolja slika na kojoj je prljavi auto - pogledaj razliku zelenoj boji raslinja i smeđoj boji lišća, tj. kamena ispod fasade na desnoj.
I kako je već rečeno pretjerao si s unsharp maskom, pogledaj si artefekte oko "Peugeot" natpisa.