Citiraj:
Autor H@rdc0r3M1nD
Moze jos malo pomoci? Zahebava me stalno neki Marvell 91XX drajver stalno mi se resetiraju windowsi (8.1 x64).
Nisu mi jasni ti modovi rada HDD-a
Ako instaliram win na SSD - moram li u biosu ono IDE promjenit u AHCI?
(tako citam nesto)
Jel potrebno jos nesto napravit?
Sto ako sam vec instalirao win - mogu li provjerit radi li pravilno AHCI drajver (jer imam zuti usklicnik u device manageru)
hvala
|
ovo ti je vezano za ahci a ima i u sticky temi...
A little guide:
To answer question ( safely with all Intel ICHR9/10 chipsets) there is a way to safely enable AHCI mode. Here we go:
1. Startup "Regedit
2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
3. Open msahci
4. In the right field left click on "start" and go to Modify
5. In the value Data field enter "0" and click "ok"
6. exit "Regedit"
7. Reboot Rig and enter BIOS (hold "Delete" key while Booting
In your BIOS select "Integrated Peripherals" and OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode to AHCI from IDE.
You now boot into windows 7, the OS will recognize AHCI and install the devices. Now the system needs one more reboot.
ili
Znači ovako:
1) Run the Registry Editor (regedit.exe)
2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Msahci
3) Set the "Start" value to 0 (zero)
4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Pciide
5) Set the "Start" value to 0 (zero)
6) Shut down
7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots.
Nadalje pogledaj dali ti je ssd spojen na pravi port na ploči...
ovdje bi trebao biti ukopčan kao što sam ti naznačio na slici
pogledaj da nisi slučajno ukopčao ssd ovdje na marvellov čipset
ako je ssd ukopčan na marvell kontroler iskopačaj ga i prebaci u intelov čipset tamo gdje piše sata 2_0 označeno crvenom strelicom..instaliraj zadnje drajvere od intel čipseta i trebalo bi biti sve ok...u biosu bi trebalo biti podešeno na ahci i sve mora raditi kako treba...
u krajnjem slučaju ako se nemožeš snaći za ahci uključenje u regeditu evo pa skini ovaj fix i samo ga instaliraj...
http://support.microsoft.com/kb/922976
skrulaj malo dolje imaš malog plavog majstora sa ključem u ruci klikni na njega i skini fix i samo ga instaliraj..i to je to...nadam se da si sad uspio sve shvatiti...