Ne kupujem, napisao sam da bih prije uzeo kad bih trebao. Za sada ne trebam još jedan RPi ni alternativu
U pravu si što se grafike tiče, nije neki napredak i to je tu negdje, ali procesorski mi se čini značajno jači, plus eMMC umjesto SD za OS, i to je napredak. Više memorije koja je i brža. Gigabit LAN čovjeka veseli, vjerojatno nema ni problema sa USB bandwidthom i napajanjem kao prvi B. A cijena ista.
Jer kad sam imao RPi B i pokušao ga koristiti u svakodnevnom životu kao media player, sporoća me je ubijala, nisam navikao da ne mogu šaltati po meniju dok se neki add-on apdejta, ili dok scraper radi svoje, dugo mu treba da boota i slično. Trebao je zamijeniti prilično dobar HTPC i to kod mene jednostavno nije uspjelo. Prošlo je od onda skoro godinu dana, nadam se da se popravilo u međuvremenu, ali kako god - sa Minixom X5 u istoj ulozi sam bio neusporedivo zadovoljniji. Ima brži procesor i sve je radilo brzo i glatko
A i jedan i drugi su bili eksperimenti, zapravo. Učenje. Vratio sam se na neku verziju HTPC-a, a neki dan kupljeni RPi A+ je odličan internet radio i mrežni mp3 player