Tema: E Cigarete
View Single Post
Staro 11.12.2014., 19:17   #499
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
@wnbeeeE

Tu slatkocu ces na gotovo pa svakoj tekucini osjetiti prvih par dana. Posebno ukoliko i dalje pusis 'prave' cigare.

Ona ce postepeno nestati, a onog trenutka kad ne mognes vise osjetiti tu slatkocu, tada ce ti se prave cigare gaditi. Sam mirisi istih, a jos vise okus. Kad dodjes do tog stadija preporucujem ti da zapalis jednu i uvjeris se sam. Nece ti vise biti do cigara. Ni malo.

Onda ti samo preostaje postepeno smanjivati nikotin. Ali postepeno. Ako si sad na 16mg i dovoljno ti je, smanjis na 13-14, i onda mjesec dana par tih 13-14. Pa tako svaki put. Samo nemoj naglo smanjivati, jer ces poceti sve vise i vise pariti da nadoknadis taj nikotin o kojem si ovisan. Ja nisam ni shvacao kolika je to ovisnost dok nisam radikalno i naglo smanjio s nikotinom. Pogreska, pa sad radim kako su me drugi savjetovali i sve ide odlicno.

Sto se tice cigara, mijenjaj redovito tekucine. Cak ako ti je druga losija, ili cak losa opcenito. Jer ako samo tog cigara paris, kroz 3-4 dana otupit ce ti okusi na njega, ali ces i druge tekucine dosta losije osjecati, pa ce te vuci da opet zapalis.

Sve je to uzrokovano unistenim receptorima od pusenja. Dok se oni ne vrate na normalu (cca mjesec dana), takav nacin parenja ti je uvjerljivo najbolji. Opcenito, vise pari one tekucine koje ti manje gode. Pa ako te pukne da zapalis, onda ubaci onu koja ti godi. Mislim da shvacas zasto je to tako.

Ja sam imao srece. Prva tekucina koju sam kupio mi bila savrsena. Osim te slatkoce. Ali nakon par dana nisam nista vise osjecao, otupio sam. Probao druge tekucine, ma kakvi. Nekakav okus, ali slabasan, nedovoljan.

I onda sam opet imao srece. Nisam htio zapaliti, pa sam trazio drugih tekucina, jer sam mislio da su mi se tekucine pokvarile. Naisao na lika koji pravi te tekucine, pa mi on vrlo dobro objasnio ove principe koje sam sad opisao. I dao mi menthol tekucinu.

Menthol ne volim. Ni menthol bonbone. Tekucina menthol je odvratna. Meni. Ali koliko god ti osjetila otupila, menthol osjecas. Uvijek. Cak ni shugavi grijac ne mozes ocistiti od njega. No ok, to sam samo ja. Vecina ekipe voli menthol.

Ali kad me ulovi otupljenost od tekucina, dan-dva parim menthol. I sve prodje. Pa se vratim normalnom parenju.

Ima tu jos valjda 10000 caka. Ali su sve od osobe do osobe, svatko za sebe otkriva. Jedino sto je vazno je volja. Jer lako je pariti kad je sve savrseno, ali sta kad npr. otupis na okuse? Najlakse je zapalit cigaru. Znam po sebi, jer pusio sam ko turcin, i nisam se mogao ni zamisliti bez cigare.

Sad se ne mogu zamisliti bez parenja. Ne razmisljam cak ni o bacanju toga, jer ne vidim zasto bih. Zdravlje je odlicno, pa vec dvije godine od kad parim nisam ni gripe imao, ma ni prehlade. A prije barem 2-3 x gripa godisnje.

I gust je. Preraslo je u vise od parenja. Postalo hobi, jbg.
Mileni je offline   Reply With Quote