View Single Post
Staro 10.12.2014., 09:41   #11
Keano16
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Hvala Nikky, Forace, Neven i ostali.. sada su mi mnoge stvari jasnije. Ja imam informaticku podzadinu i edukaciju, ali ne smatram se ekspertom za mreze i zato volim sve razjasniti i sto bolje se pripremiti za razgovor s dobavljacima i onima koji ce nam raditi odredjene usluge.

Većina mi je stvari jasna, ali imam nekoliko pitanja pa bih stoga zamolio dodatna pojasnjenja kada budete imali vremena:

1. Managed ili unmanaged SWITCH? Ja volim kontrolu, imam odredjeno znanje,i mislim da bih znao odrzavati takav SWITCH i mijenjati postavke. Pretpostavljam da managed switch (ukoliko se NE ulazi u administraciju) radi jednako kao i unmanaged...
Mogu li pomocu managed switcha imati uvid u eventulne prekide veze prema nekom racunalu ili sl.?

2. Layer 2 ili 3? Mozda ce biti korisna informacija da cemo 1 etazu nize imati jos jednu LAN mrezu. Provuceni su kablovi za komunikaciju te 2 mreze, ali u startu nemamo u planu da budu povezane mreze. Mozda ovo znaci nesto kod odabira layer 2 ili 3?

3. Kako rijesiti backup? Svjestan sam da treba kvalitetno, brzo racunalo s velikim diskom. Da li se mrezni backup moze podesiti automatski, dakle da s ODREDJENIH RACUNALA backupira ODREDJENE FOLDERE i sprema ih na taj backup server?

UPS imamo, agregat takodjer.

Pozdrav
Keano16 je offline   Reply With Quote