View Single Post
Staro 09.12.2014., 20:10   #3036
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Ja bih te molio da malo smanjiš kompresiju...dovoljno sam informiran o DX12.

OK, smanjujem tenziju.

Citiraj:
Uglavnom ne očekuj čuda sa GTX670 jer jedine DX12 kompatibilne kartice su GTX9xx.
Zanimljivo da su sve Nvidia DX 11 kartice kompatibilne s DX12, isto tako i GTX 9xx. Jedino ne znam čemu posebno isticati kompatibilnost s DX 12 za ove kartice kad su one jednako kompatibilne kao i moja GTX 670. Baci samo pogled sa se u tehničkim specifikacijama tih dviju kartica svugdje spominje DX10 i DX11 (DirectX 10 and DirectX 11 introduced gamers to tessellation...). Isto tako piše:
If you want the best experience, the fastest speeds, DirectX 12 support, and image quality-enhancing features that just work, the new GeForce GTX 980 and GeForce GTX 970 are your best options.

Dakle, nigdje se posebno ne ističe da je to DX12 kartica kad još specifikacije DX12 nisu objavljene.

Izvor: http://www.geforce.co.uk/whats-new/articles/maxwell-architecture-gtx-980-970

Citiraj:
Što se tiče Mantle-a povećanje u performansama najviše osjete oni sa slabim procesorima što kod tebe nije slučaj.

U praksi u mom slučaju dobijem oko 5-10% FPS-a više u prosjeku, ali sa puno većim framedropovima u odnosu na DX11.
Ja nemam ništa s Mantleom jer je Mantle vezan isključivo za AMD kartice, za sada još ništa vezano za Nvidia kartice.

Citiraj:
Imao sam GTX660Ti OC-anu i znam za što je sposobna (ili ne), ali ako je tebi tvoja GTX670 i dalje odlična tko sam ja da ti pametujem.
OK, i u čemu je onda problem ako sam ja zadovoljan sa svojom GTX 670?
Koliko je jačih kartica tu na listi i po kojoj cijeni ih možeš nabaviti?
http://www.tomshardware.com/reviews/...ew,3107-7.html

Ja gledam da za što manje novca dobijem što bolje performanse, da sam htio pljucnuti 3.000 kn za top karticu, imao bih GTX 970 a ne GTX 670 za 1.100kn.
Sinac je offline