Pozdrav, meni je Sony Z1 na servisu već duže od mjesec dana, prvi puta mi nisu popravili kvar, drugi puta su mi dali drugi uređaj, ili kućište koje je bilo cijelo oštećeno i nisam ga htio preuzeti jer je moj nov neoštećen i sad treći put mi je gotov napokon, tj. rekli su da će mi dati novi uređaj sa novim IMEI-om.
E sad prije nego odem po mobitel me interesira garancija, rekli su da mogu odabrati garanciju od 90 dana ili onu garanciju od mog prvog uređaja, znaci jos godinu i pol. To mi nije jasno. Od kud ova garancija 90 dana i ne bi li trebala garancija teći od kad uzmem taj novi uređaj još 2 godine?
Guglao sam malo i našao negdje da refurbished uređajima daje garanciju od 90 dana sam prodavatelj, moguće da bi mi onda oni sad umjesto novog uređaja dali refurbished? Smije li se to? Ili bi morao dobiti baš novi uređaj?
U tmobile-u su mi rekli da pitam u agramservisu, a bojim se da me ne zeznu jer ne mogu na brzinu provjeriti da li je uređaj refurbished, već su mi uvalili ne znam da li slučajno ili namjerno mobitel koji je bio oštećen i nisam ga htio preuzeti.
Inače je prvotni kvar bio da se nije htio puniti mobitel uopće.