View Single Post
Staro 08.12.2014., 12:40   #70
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor mbuljuba Pregled postova
nema smisla uspoređivati film na mobitelu i film na zidu
ja ponekad pogledam film na mobitelu na poslu da skratim vrijeme ( ukradem 2 sata)
ali nisam ništa propustio...
Nema smisla uspoređivati ali ipak misliš kako nisi ništa propustio?

Citiraj:
Autor mbuljuba Pregled postova
nemogu povečati dijagonalu jer mi je zid širok 2.4m
na drugoj strani su mi balkonska vrata . tu bi mogao staviti neko platno širine 3m
i napraviti da bude kao rolo zavjesa
Pošto si ograničen širinom onda 16:9
Kao nekakvo brzo i jeftino riješenje uzmeš tablu lesonita i iza naljepiš drveni okvir za rigidnost a naprijed bojaš. Na vrh uvidaš 2 kukice kao i na strop i kad ti treba objesiš a kad ne gledaš makneš i imaš normalnu prostoriju.
Rolo platno nije problem napraviti što se tiče platna a može se napraviti i 'tensioned' u DIY varijanti. Problem je 'valjak'. Ja sam eksperimentirao s drvenim jer je to bio največi promjer koji sam mogao nabaviti. Iako mi se činilo rigidno u odnosu na uže cijevi rezultat su bili valovi koji su se pogoršavali s vremenom. Iako čovjek ne primjeti na prvu malo iskusnijem oku ne treba puno da upadne 'u oko'. Eto ti sodom kao primjer

Nedavno sam u gradu vidio dosta dobar mehanizam za podizanje zavjesa od 'ALU protekt' i zaista izgleda fenomenalno.
Trebalo bi samo promjeniti materijal i eto rollOn platna. Pogledaj. Ima čak i solucija s motorom.
Ali cijene su im takve da je jeftinije kupiti platno.

@Forace

Svaki put kad se od mene zatraži da 'upalim nešto' ovo mi je jedna od dražih stvari za pustit. Od normale do potpunog kuršlusa u 20 minuta.

Zadnji put mi čovjek rekao da je to bilo na TVu i da mu je film bezveze.
Ja svejedno pustio i ....da nisam stopirao film 20ak minuta poslje , čovjek bi pogledao cijeli film. Film koji je več gledao i film koji mu je bezveze!

Od prve scene ga dijagonala uvukla u film.
A kad su krenule munje te kad je stroj izašao iz zemlje , tip je rukom stezao rukohvat na kauču

Ja film više znam napamet a dijagonala s vremenom izgubi "vilica do poda efekat" ali je uvjek zanimljivo vidjeti kako je dovoljno samo "malo" više dijagonale , "pinku" saraunda te "komadić" subwufera da nekog uvuče.

Inače , na momente se primjetila fleka na slici jer se PJ takav vratio s servisa pa mi se nije dalo zafrkavati s kalibriranjem slike ....a po jednom subwooferu sam nešto petljao pa je bio van pogona. Želim reči - mogao se taj film pogledati i bolje.
Ali i tako nešto je bilo dovoljno da čovjek stane i bulji ko blesav.

Kad ljudima spomeneš dijagonalu svi automatski pomisle na nekakvi blockbuster a ta vrsta filmova nije za njihovo fino nepce pa ....na svom Tvu ne propuštaju išta značajnog. A kad im spomeneš saraund ili subwoofer svi opet pomisle na nekakvi blockbuster a to im je unaprijed šit pa opet ne propuštaju išta.

LOL na kvadrat.

Subwufer traže i horori a ne isključivo ekspozije a saraund i dijagonalu traži običan žamor ljudi na nekakvom balu a ne samo fijučkanje metaka.

Kao što smo rekli film se može gledati i na mobitelu a kamoli ne na TVu.
Iako s malo više dijagonale ekrana čovjek NE dobije nekakvo automatsko silaženje boga filma u njegov dom te nekakvav direktan uvid u redateljevu viziju ....to definitivno olakševa stvar jer je film i rađen za veču dijagonalu. Kao što gledanje s saraund sistemom olakšava stvar jer je film napravljen s tim na umu.

Pošto sve to košta lakše je zatvoriti jedno oko i reči da se ne popušta puno.

Da, možeš film pogledati i kad odstraniš dijagonalu , saraund te subwufer ....a ako ne znaš kako te može uvuči u priču kad se sve to ljepo složi , film može bit gledljiv bez ikakvog problema a navedeno se može činiti kao suvišno. No to "suvišno" je razlika između tebe 'tamo' i tebe 'gledaš film'.

Naravno , svima nama su potrebne različite stvari za to. Jednome je dovoljan malo veči ekran a drugom bolji subvufer a trečem bolji / udobniji kauč. Kako god okreneš stvar se svodi na... što bolji ekran , saraund i subwufer - to ti je draže pogledati film. Mislim da se s tim možeš složiti?

Gledano u tom kontekstu , kad se navikneš na određenu razinu doživljaja npr. 42" plazmu, film na mobitelu je pušenje na doživljaju , zar ne ?

Zadnje , BluRay i 50GB 1080p materijal za 42" sa 3 metra?

Ako ti je ono što gledaš toliko važno da koristiš tu razinu kvalitete materijala te displej s vjernom reprodukcijom crne ,zbog čega nebi stavio kauč na 1.5 metar umjesto 3 metra?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 08.12.2014. u 15:27.
Imagine je offline   Reply With Quote