Evo i moje konačne budget/multimedia konfiguracije, ako tko vidi neku nelogičnost ili ako može još bolje, samo neka komentira:
Intel Celeron G1840 -249,00 kn- extreme digital
Gigabyte GA-H81M-D2V -369,00kn - extreme digital
Adata 8GB 1333MHz DDR3 (kupio ranije rabljeno)
Samsung 840 Evo 120GB (imam od prije)
Fortron 400W 60APN ("kupio" ranije rabljeno)
Procesor sam odabrao jer je s trenutno najboljim omjerom cijene i performansi, te ima integriranu grafiku koja je nadam se dovoljna za HD video sa youtube/vime-a. Ploča u svim verzijama biosa podržava haswell refresh, 4x USB 3.0, 2x USB2.0, te DVI. pomalo mi je žao što nema još jedan digitalni video izlaz za eventualno kasnije spajanje na TV, no ok. Standardno podržava SATA3, na koji ide gore navedeni SSD, te uz njega vjerojatno kasnije neki WD green. Memoriju sam kupio rabljenu ovdje na forumu jer Celeron ionako ne može iskoristiti bržu od 1333MHz, te vjerujem da će 8GB (-1 za grafiku) biti super za više otvorenih tabova ili lagani multitasking (uz to su to još 2 modula od 4GB koji će raditi u dual channelu). Na kraju to sve napaja ne toliko novo, no još uvjek ok Fortron napajanje koje bi pri full load-u trebalo imati oko 82-83% iskoristivosti, te vući iz zida maximalnih 90W

Savršeno za rad 0-24.
Kao što rekoh, komentari (pogotovo na ploču) poželjni!