View Single Post
Staro 05.12.2014., 12:07   #3346
dinox
Banned

Datum registracije: Oct 2014
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Ma na efoxu su debili, prvo im uplatim za mob iz EU skladišta. Javljaju da trebam dat još 29€ da mi pošalju ili će poslat iz kine i riješit carinu. Razlika u cijeni između moba u Kini i EU je 18€!! Ja im pošlajem nek mi daju invoice za drugi mob još, jer naručujem 2 THL T6 Pro i kao oni kažu ne može to tako, jedino ako dam 15€ za dostavu za svaki mob iz Kine i onda još po 8€ za osiguranje od carine. Nikad više sa efoxa ni pomislit naručit

Ovo me je poljulalo bas......Mene moram priznati vec nervira ovo, a nije mi jak ni njemacki ni engleski....

Uglavnom na mob od 320 Eura morao bih ovo platiti kod nas kad stigne DHL-om:

5% carine - 16 eura
pdv 17% - 56 eura
23 eura ostali troskovi

znaci oko 100 eura

pitao sam efox za svaki slucaj da li ce 100% uraditi refund, da budem siguran ako budem kupio sta

inace sam dva artikla, cisto da isprobam bezveznu im skriptu oko procesa nabavke isao na checkout jer im je skripta totalno bezveze i doslo je do paypal stranice da se logiram pa sam odustao, samo sam otisao na back u IE, nakon toga sam u boxu izbrisao nakon minut-dva te unpaid items sa delete iz orders boxa, cak i poslao na email da ih i oni izbrisu, definitivno otkazu i maknu posve iz memorije shopa,kao odgovor na moje pitanje oko tog fee insurance, a prije rekoh da sam izbrisao iz "boxa" narudjbu, sam dobio ovo, i to na njemackom, koristim google translate:

prvo mi nije jasno ovo danas

hello,
both orders are unpaid.

(ne kontam, sta im to sad znaci????????? ja sam odustao od kupovine i izbrisao odmah neplacena dva artikla iz boxa,ne misle valjda da ja iako sam izbrisao i otkazao da to moram platiti???????

znam da ovo pise u jebenom FAQ:

How do I delete A sent an order?
Unpaid product
If you have paid nothing for your order and wish to cancel, simply send an e-mail us.We will cancel your order then.When your order is more than a week ago, so you will automatically receive a reminder e-mail from us.

....ili to tek onako kazu da nije placeno pa da nema tu sta da se kaze vise oko toga i da se zaboravi to...? ne znam da li ceka i hoce da me natjera da platim, iako sam i u boxu i preko maila otkazao.....nikad dosad nisam se sretao sa ovako cudnim i glupim shopom.......poucen mogu reci prilicnim iskustvom sa kinezima i glupa pitanja koja sam postavljam iz konfuznosti su neminovna......

For the question you can look at the link times.

Then you will understand everything.

And here is http://www.efox-shop.com/conditions.htm our return and exchange policy

Tu takodjer nista nisam skontao....Uglavnom kako sam shvatio a nisam siguran, efox refundira i pdv, i carinu, i uslugu spedicije DHL-a (ili grijesim?? ispravite me), a konkurentni coolicool ne da toliko vec maksimalno 70 dolara????

Zadnje izmijenjeno od: dinox. 05.12.2014. u 12:53.
dinox je offline   Reply With Quote